Λίμνη Πλαστήρα: Πασχαλινές Αθλοπαιδίες

Λίμνη Πλαστήρα: Πασχαλινές Αθλοπαιδίες

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πάτε για:

Κανό-καγιάκ. Tεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 με την κατασκευή ενός φράγματος, η λίμνη Ταυρωπού (που άτυπα μετονομάστηκε σε Πλαστήρα, προς τιμήν του Καρδιτσιώτη πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα, που είχε την ιδέα για τη δημιουργία της) ενδείκνυται για φυσιολατρικές διακοπές που συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες όπως είναι το κανό-καγιάκ. Την άνοιξη μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή που ξεκινάει από τη βάση του Κέντρου Δραστηριοτήτων Tavropos στα Καλύβια Πεζούλας και να κατευθυνθείτε προς τις εκβολές του Μέγδοβα ποταμού. Η στάθμη του νερού είναι λόγω εποχής ανεβασμένη, κι έτσι θα βρεθείτε να κωπηλατείτε ανάμεσα σε ιτιές.

Πεζοπορία και ποδήλατο βουνού. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές, κι έτσι μπορείτε να γνωρίσετε την περιοχή περπατώντας. Μία από αυτές ξεκινάει από τον πέτρινο νερόμυλο κοντά στο Ανθοχώρι και καταλήγει σε δύο καταρράκτες στο φαράγγι του Ανθοχωρίου. Οσο για το ποδήλατο βουνού, μια παραλίμνια –ως επί το πλείστον– ποδηλατάδα είναι αυτή που ξεκινάει από τον Βοτανικό Κήπο και καταλήγει στα Καλύβια Πεζούλας.

Υδροποδήλατο και τοξοβολία. Θα βρείτε μονοθέσια ή διθέσια ποδήλατα τύπου καταμαράν, που απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά από 10 ετών και πάνω για μια μικρή ή μεγαλύτερη βόλτα στη λίμνη. Οσο για την τοξοβολία, γίνεται μέσα σε προστατευμένο χώρο του Tavropos, υπό την επιτήρηση του υπευθύνου, ενώ ένα μάθημα με 12-15 βέλη διαρκεί γύρω στο ένα τέταρτο.

Το Πάσχα στη Λίμνη Πλαστήρα  

Ο παραδοσιακός Διπλός Χορός έχει τον δικό του χαρακτήρα στη Θεσσαλία. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μαζεύονται όλοι στην κεντρική πλατεία. Ο ίδιος ο ιερέας ανοίγει τον επιβλητικό Διπλό Χορό, με τη συνοδεία τεσσάρων σειρών χορευτών, δύο αντρών και δύο γυναικών. Επίσης χαρακτηριστικό έθιμο είναι και το «Σίγνα», πομπή με θρησκευτικά λάβαρα και εικόνες, με όλους να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη» για να ξορκίσουν το κακό.

Μετάβαση

Η διαδρομή Αθήνα-Νεοχώρι είναι 335 χλμ., διαρκεί περίπου 4,5 ώρες και το κόστος  καυσίμων και διοδίων με επιστροφή υπολογίζεται γύρω στα 90 ευρώ. 

Διαμονή-Φαγητό

• Montanema Handmade Village (τηλ. 24450-45220, www.montanema.gr). Συγκρότημα κοντά στη λίμνη με ποικίλες προτάσεις διαμονής. Από 170 ευρώ.

• Ipsivaton Mountain Resort (Μούχα, τηλ. 6978-115019, www.ipsivaton.gr). Σε κοντινή απόσταση από το φράγμα, τα δωμάτιά του έχουν θέα στη λίμνη. Από 80 ευρώ.

• Kazarma Lake Resort (Καλύβια Φυλακτής, τηλ. 24410-92290, www.kazarma.gr). Κατάλυμα από πέτρα και ξύλο, με 50 δωμάτια. Από 136 ευρώ. 

• To Τσαρδάκι (Τσαρδάκι, τηλ. 24410-20413). Σε αυτή την ταβέρνα τρίτης γενιάς θα παραγγείλετε κοκορέτσι, κεμπάπ αρνίσιο, πίτες, μελιτζάνες με ρεβίθια στον φούρνο και μουσακά με ψιλοκομμένο αρνάκι γάλακτος.

• Το Μανιτάρι (2ο χλμ. Νεοχωρίου-Πεζούλας, τηλ. 24410-93322). Θα δοκιμάσετε αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, ελάφι κοκκινιστό, αγριογούρουνο, μανιταρόσουπα, μανιτάρι ψητό και τοπικά τυριά, όπως το τσαλαφούτι.

• Ανατολή (Νεοχώρι, τηλ. 24410-93190). Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Ανατολή θα βρείτε πιάτα όπως πρασοτηγανιά, αρνάκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο με χυλοπίτες, μπατζίνα (παραδοσιακή πίτα με κολοκύθι) και πλαστό (χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή