Δημοσίευμα Guardian για τα ελληνοτουρκικά

Δημοσίευμα Guardian για τα ελληνοτουρκικά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ευαίσθητο θέμα των ελληνοτουρκικών και του φόβου για επεισόδιο στο Αιγαίο αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ ο βρετανικός Guardian. Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν το Σαββατοκύριακο, στις οποίες σημείωσε πως «ό,τι κι αν αποφασίσει το έθνος μας, εμείς θα υπακούσουμε. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η υπομονή μας σε ό,τι αφορά τη στάση και τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει ευρωπαϊκές χώρες, έχει τα όριά της».

Παράλληλα γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, όπου ο Έλληνας υπουργός είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν, εάν προκληθούν.

Ο Guardian αναφέρεται επίσης και στην ένταση των δύο πλευρών με αφορμή το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτών και την ασταθή όπως επισημαίνει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το προσφυγικό.

Παράλληλα φιλοξενούνται δηλώσεις του καθηγητή Θάνου Ντόκου από το ΕΛΙΑΜΕΠ όπου δηλώνει πως «η ανησυχία της ελληνικής πλευράς δεν έγκειται τόσο για ένα εκ προθέσεως περιστατικό, αλλά για ένα ατύχημα που θα βγάλει την κατάσταση εκτός ελέγχου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή