Σε… ρυθμό μεταλλίων η ελληνική ρυθμική

Σε… ρυθμό μεταλλίων η ελληνική ρυθμική

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… ρυθμό, αρμονία και ελληνικά μετάλλια “γέμισε” το Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 3ου Κυπέλλου «Αφροδίτη». Πρόκειται για διεθνή διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής όπου πήραν μέρος 265 αθλήτριες από 23 χώρες. Ανάμεσά τους βρέθηκε και η νέα ελληνική γενιά του αθλήματος που έδωσε «λαμπρές» υποσχέσεις για το μέλλον. Οι αθλήτριές μας κατέκτησαν, συνολικά, 17 μετάλλια (5-9-3).

Η Ελένη Κελαϊδίτη κατάφερε το… απόλυτο. Κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό γυναικών και επιβεβαίωσε όσους τη θεωρούν μεγάλο ταλέντο. «Αγαπάω τη ρυθμική γυμναστική και θα δουλέψω όσο χρειάζεται για να διακριθώ», δήλωσε στην «Κ» η 17χρονη, η οποία προπονείται από τη γυναίκα που οδήγησε το ελληνικό ανσάμπλ στο χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο του 2000, τη Μαρίνα Φατέεβα. Ικανοποιητικές ήταν και οι εμφανίσεις της 16χρονης Μαρίας Δερβίση που συνέλεξε τρία ασημένια και δύο χάλκινα. Ταλέντα, όμως, υπάρχουν και στις νεάνιδες. Η Μιράντα Ψύκου πήρε δύο ασημένια μετάλλια και η Ευαγγελία Ντρίκου ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή στην πρώτη της εμφάνιση ήταν η ανανεωμένη εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Οι αθλήτριες έχουν ετοιμάσει δύο εκπληκτικά προγράμματα στα πέντε στεφάνια και στις τρεις μπάλες – δύο σχοινάκια, με τα οποία, εφόσον τα εκτελέσουν σωστά, θα εξασφαλίσουν, αρχικά, θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. «Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δουλειά και είμαστε αποφασισμένες να δουλέψουμε για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Ηταν η πρώτη φορά που πήραμε μέρος σε αγώνα και ευτυχώς δεν υπήρχαν σοβαρές πτώσεις. Θα θέλαμε να πούμε στους φίλους του αθλητισμού ότι σκοπεύουμε να αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη», τόνισε η αρχηγός Ερατώ Θεοπίστου. Η ομάδα αποτελείται από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαρία Μανδέλλου και Κωνσταντίνα Τσαγκά.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή