Αποστολή Μονακό: Νέο Suzuki Swift

Αποστολή Μονακό: Νέο Suzuki Swift

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 3η γενιά του νέου Suzuki Swift οδηγήσαμε στους δρόμους του Μονακό και στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 5,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ένα νούμερο άκρως εντυπωσιακό, ανεβάζει τον πήχυ και τις προσδοκίες για το νέο μοντέλο, που φιλοδοξεί να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του. Το ταξίδι με το νέο Suzuki Swift ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Νίκαιας και συνεχίστηκε στους φιδίσιους δρόμους του Μονακό. Το νέο Suzuki Swift μας εντυπωσίασε για την οδηγική του συμπεριφορά, την στιβαρότητα, αλλά και με την εν γενεί τολμηρή του προσωπικότητα στην κατηγορία που απευθύνεται. Το βάρος του supermini είναι κάτω από 900 κιλά, ενώ το μήκος έχει μειωθεί κατά 10mm σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ωστόσο, το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 20mm κάτι που σημαίνει ότι η ευρυχωρία κάνει αισθητή την παρουσία της. Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει σε σχέση με το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει, φτάνοντας πλέον τα 264 λίτρα.

Κάτω από το καπό του νέου Swift διατίθεται είτε ο 1.2 Dualjet 90 ίππων είτε ο 1.0 Boosterjet 112 ίππων. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο 1.200αρης μπορεί να συνεργαστεί με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP. Όλοι οι κινητήρες προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ όσοι επιθυμούν αυτόματο υπάρχει ο CVT για τον 1.2 και ένα αυτόματο 6άρι για τον 1.000άρη. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η μέση κατανάλωση για τον 3κύλινδρο 1.0 είναι 4,6 λτ./100 χλμ, ωστόσο σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 5,5 λτ./100 χλμ. Στις κλειστές στροφές του Μονακό, ο κινητήρες φάνηκε να λειτουργεί ιδανικά, μιας και μετά τις 1.800 σ.α.λ. ζωντάνευε αισθητά, χωρίς να σου αφήσει περιθώριο για αρνητικά σχόλια. Είναι σταθερό στον δρόμο, ενώ η σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος. Στις περιπτώσεις του ανώμαλου οδοστρώματος θα νιώσεις κάθε λεπτομέρεια του δρόμου, χωρίς όμως να είναι κουραστικό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την καλύτερη πληροφορία στον οδηγό. Το μικρό της Suzuki έχει πλέον εκσυγχρονιστεί, αφού απέκτησε τα τεχνολογικά καλούδια που αρμόζουν σε ένα αυτοκίνητο της σημερινής εποχής, καθώς και χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. 

Το νέο Suzuki Swift θα έρθει σύντομα και στην χώρα μας, μιας και έχει δρομολογηθεί για τα μέσα Απριλίου και με τις τιμές να ξεκινούν από τα 11.990 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή