Προανακριτική για Γ. Παπαντωνίου

Προανακριτική για Γ. Παπαντωνίου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα από το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, η πρόταση που κατέθεσαν προ ημερών οι πρόεδροι και τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» (γνωστή και ως «προανακριτική»), με αντικείμενο την πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου σε υποθέσεις «απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου» και «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», με επίκεντρο εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα, με ξεχωριστή έκαστο επιχειρηματολογία, έχουν ταχθεί υπέρ της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, γεγονός το οποίο προσδίδει στην αποψινή ψηφοφορία διαδικαστικό χαρακτήρα: ως γνωστόν, για να ληφθεί απόφαση συγκρότησης της ειδικής επιτροπής, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ο κ. Παπαντωνίου έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να μοιραστεί στους βουλευτές, τετρασέλιδο σημείωμα με τις θέσεις του. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι, από τον «εξονυχιστικό έλεγχο» ο οποίος έχει γίνει «επί 14 χρόνια σε όλες τις συμβάσεις του υπουργείου Αμυνας», δεν έχει προκύψει «καμία απολύτως ένδειξη –ή υποψία ένδειξης– παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου. Δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο». Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου σημειώνει: «Μοναδικός στόχος (ενν. της πρωτοβουλίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας), είναι η συκοφάντηση». Και, μεταξύ άλλων, συνεχίζει: «Η πρόταση για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες. Επιδιώκεται η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης. Η “τιμωρία” της κυβέρνησης Σημίτη και ειδικότερα η δική μου για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή