Με ζημίες έκλεισαν οι διεθνείς αγορές

Με ζημίες έκλεισαν οι διεθνείς αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ακολουθώντας την πορεία των μετοχών στην αμερικανική αγορά. Μεταξύ των διεθνών επενδυτών παρατηρείται διάχυτη ανησυχία για την πορεία των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση – εν τω μεταξύ, έχει προηγηθεί η πρόσφατη αναδίπλωσή του ως προς τον στόχο απόσυρσης του συστήματος καθολικής ασφάλισης του προκατόχου του. «Δεν πρόκειται για πωλήσεις σε συνθήκες πανικού, αλλά κυρίως ως ένδειξη ότι οι αγορές αφομοιώνουν την πληροφορία για την “ήττα Τραμπ” και εξετάζουν το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη φορολογία και τις δαπάνες υποδομών», επισημαίνει ο Μαρκ Γουότκινς, διαχειριστής κεφαλαίων της US Bank. «Κατά την εκτίμησή μου, οποιαδήποτε αναδίπλωση Τραμπ είναι ευκαιρία για αγορές».

Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε 0,28% στα 50,66 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί ως προς το εάν η μείωση παραγωγής του ΟΠΕΚ παραταθεί πέραν του Ιουνίου. Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στις 99 μονάδες, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 11 Νοεμβρίου 2016. Χθες στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με απώλειες 0,59%, στη Φρανκφούρτη ο Dax με -0,57% και στο Παρίσι ο Cac 40 με – 0,07%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή