«Υλικά» Σκίμπε με «συνταγή» Οτο Ρεχάγκελ

«Υλικά» Σκίμπε με «συνταγή» Οτο Ρεχάγκελ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χνάρια του Οτο Ρεχάγκελ πατάει ο Μίκαελ Σκίμπε, κάνοντας ξανά την Εθνική έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα. Φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωσή της στις Βρυξέλλες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί, όπου κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία από το Βέλγιο που φιγουράρει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία και ζήτησε από τους διεθνείς την αναζήτηση του γκολ με αντεπιθέσεις. Και ήρθε με εκτελεστή τον Κώστα Μήτρογλου. Το γκολ της ισοφάρισης από τους Βέλγους σημειώθηκε στο 89ο λεπτό και το τελικό 1-1 δημιούργησε νέα δεδομένα στοn δρόμο προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το Βέλγιο διατηρήθηκε στην κορυφή με 13 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ελληνική ομάδα που είναι δεύτερη με 11 και πάνω από τους Βόσνιους οι οποίοι έχουν 10. Πλέον, ο επόμενος αγώνας της Εθνικής μας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη που θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου στη Ζένιτσα αποκτά χαρακτήρα τελικού. Με νίκη μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες και «καυτές» έδρες της Ευρώπης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση η οποία οδηγεί απευθείας στην τελική φάση. Ουσιαστικά, θα κριθεί στον εντός έδρας αγώνα με τους Βέλγους στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Με ισοπαλία, οι διεθνείς θα κληθούν να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι των εννέα προκριματικών ομίλων της Ευρώπης θα δώσουν αγώνα μπαράζ. Η Εθνική μας έχει να παίξει ακόμη με Βοσνία (εκτός), Εσθονία (εντός), Βέλγιο (εντός), Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός). Στη συνέχεια το Βέλγιο θα βρεθεί αντιμέτωπο με Εσθονία (εκτός), Γιβραλτάρ (εντός), Ελλάδα (εκτός), Βοσνία (εκτός) και Κύπρο (εντός), ενώ η Βοσνία θα παίξει με Ελλάδα (εντός), Κύπρο (εκτός), Γιβραλτάρ (εκτός), Βέλγιο (εντός), Εσθονία (εκτός).

Στις Βρυξέλλες ο Κάρλος Ζέκα έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», δήλωσε στους συμπατριώτες του ότι αισθάνεται Ελληνας: «Ηταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Ηταν ένα μεγάλο συναίσθημα, τόσο όταν άκουσα τον Εθνικό Υμνο όσο και όταν μπήκα στο γήπεδο. Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να κάνω το ντεμπούτο μου με την ελληνική εθνική ομάδα σε έναν αγώνα προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηταν μια μαγική στιγμή. Τραγούδησα τον ύμνο, που έμαθα πριν από πέντε, έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Ζέκα. Και πρόσθεσε: «Ηταν ανάμεικτα συναισθήματα. Πέρασαν από το μυαλό μου, όλα… Από πού ήρθα και ό,τι έχω καταφέρει. Είμαι υπερήφανος για ό,τι κέρδισα. Ημουν πολύ χαρούμενος. Σάμαρης και Μήτρογλου ήταν πολύ χρήσιμοι. Μου ευχήθηκαν καλή τύχη και με βοήθησαν. Με καλωσόρισαν σαν να ήμουν Ελληνας, όπως άλλωστε και όλη η ομάδα. Νιώθω μεγάλη αγάπη για τη χώρα, ταυτίζομαι με τους ανθρώπους. Με στήριξαν πάντα σε όλα όσα κατέκτησα στην Ελλάδα. Επειτα από αυτά τα χρόνια σκέφτηκα να μείνω στην Ελλάδα. Αισθάνομαι Ελληνας».

• Η Εθνική Νέων θέλει τη νίκη σήμερα στην Ολλανδία με αντίπαλο τη διοργανώτρια του 1ου ομίλου (18.00) για να ελπίζει σε πρόκριση στην τελική φάση. Κάτι που θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, Φινλανδία – Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή