Πυρά Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Πυρά Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα είναι η Ευρώπη σε λίγα χρόνια από σήμερα και –κυρίως– ποια θα είναι η θέση της χώρας μας έναντι της Ε.Ε.; Αυτά ήταν δύο από τα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου με τη συμμετοχή των καθηγητών κ. Π. Ιωακειμίδη, Π. Τσακλόγλου, Γ. Παγουλάτου, Λ. Τσούκαλη, και της καθηγήτριας – συγγραφέως Λένας Διβάνη. Από τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν μόνον αισιόδοξος δεν έμεινε κανείς, καθώς όλοι περιέγραψαν ως μόνη λύση να προχωρήσει η Ε.Ε. σε μια γενναία συμφωνία για την περαιτέρω ενοποίησή της, χωρίς όμως κανείς να δηλώνει σίγουρος ότι ένα τέτοιο άλμα μπορεί να συνυπογραφεί στη σημερινή συγκυρία.

Γνωρίζοντας ασφαλώς τις προβλέψεις των ειδικών, ο κ. Βενιζέλος ήδη πριν από την εκδήλωση μεγιστοποίησε την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι «κάθε ημέρα που περνάει, η χώρα υποβαθμίζεται και ηττάται, καθώς αποδυναμωνόμαστε μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που είναι ακόμη ρευστοί και αδιαμόρφωτοι» και απέδωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους στις Βρυξέλλες, αλλά εσωτερικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις».

Στη χθεσινή εκδήλωση του κ. Βενιζέλου επέλεξαν να είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Τάσος Γιαννίτσης, γεγονός που από μόνο του προσφέρθηκε για νέα πολιτικά σενάρια συμπράξεων στον χώρο του Κέντρου. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι συνομιλητές του κ. Βενιζέλου διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι ο ίδιος σκέφτεται να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχήματος, χωρίς όμως και να αποκλείουν και την πιθανότητα της μελλοντικής αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ.

Κατά πληροφορίες, επίσης, ρευστό παραμένει το τοπίο και ως προς τη συνεργασία του Στ. Θεοδωράκη με τους Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Γ. Φλωρίδη, καθώς σε νέα συνάντηση που είχαν χθες απέφυγαν μεν να οδηγηθούν σε ρήξη, αλλά δεν βρέθηκε κοινός τόπος για το πώς θα μπορούσαν οργανωτικά να συνεργαστούν. Με τα δεδομένα αυτά η πρωτοβουλία των τριών αναμένεται αύριο σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην Αθήνα να ανακοινώσει την αναβάθμισή της σε πολιτική κίνηση, χωρίς όμως να είναι στο κοινό τους ο κ. Θεοδωράκης. Εν ολίγοις όλοι μοιάζουν να αναμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή