Απογοητευτική πορεία η Ολλανδία

Απογοητευτική πορεία η Ολλανδία

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διάδοχο του Ντάνι Μπλιντ στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας αναζητεί πλέον η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μετά το στραπάτσο στη Βουλγαρία που την άφησε τέταρτη στον όμιλο, πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Οι «Οράνιε» σκόνταψαν το βράδυ του Σαββάτου στη Σόφια, όπου η Βουλγαρία επικράτησε με 2-0 και κινδυνεύουν να χάσουν και δεύτερη μεγάλη διοργάνωση μετά την απουσία τους από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του περασμένου καλοκαιριού, την ώρα που οι Βούλγαροι παλεύουν για την πρώτη τους πρόκριση σε Μουντιάλ εδώ και μια 20ετία.

Ο Σπας Ντέλεφ σκόραρε και τα δύο γκολ της Βουλγαρίας στο πρώτο 20λεπτο, εκμεταλλευόμενος την απειρία του νεότερου διεθνούς Ολλανδού από το 1931, του 17χρονου αμυντικού Ματάις ντε Λιχτ που φέτος έχει παίξει μόνο δύο φορές ως βασικός με τον σύλλογό του, τον Αγιαξ.

Σουηδία με Μπεργκ

Ετσι η Βουλγαρία πέρασε τρίτη στον 1ο όμιλο, με πρώτη τη Γαλλία και δεύτερη τη Σουηδία, που με βασικό πυλώνα τον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού κατέβαλε με 4-0 τη Λευκορωσία στη Σόλνα. Ο Μπεργκ πέτυχε ένα γκολ νικώντας τον Αντρέι Γκορμπούνοφ, τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, ενώ κέρδισε και ένα πέναλτι.

Επομένως, η αλλαγή πορείας ήταν επιβεβλημένη για την εθνική Ολλανδίας, αλλά οι δύο προφανείς επιλογές για τον πάγκο της δεν είναι διαθέσιμες: Ο μεν Λούις φαν Χάαλ δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει την ομάδα, αλλά θα βοηθήσει την ομοσπονδία να βρει τον νέο της τεχνικό, ο δε Ρόναλντ Κούμαν δεν θέλει να εγκαταλείψει ή να περιορίσει τη δουλειά του στην Εβερτον και έτσι απάντησε αρνητικά.

«Ευελπιστούμε να έχουμε νέο προπονητή σύντομα, αλλά δεν θα είναι έτοιμος σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Ζαν-Πολ Ντεκοσό, προσθέτοντας ότι «μια επιλογή μπορεί να είναι και αλλοδαπός τεχνικός. Ο κατάλογος των υποψηφίων μπορεί να περιλάβει όποιον είναι σε θέση να πάει το ολλανδικό ποδόσφαιρο μπροστά».

Ολα αυτά βεβαίως καθιστούν άνευ ουσίας για την ολλανδική ομάδα το αποψινό μεγάλο φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία στην «Αμστερνταμ Αρίνα», κι ενώ οι Ιταλοί προέρχονται από τη σχετικά άνετη νίκη με 2-0 επί της Αλβανίας με τα γκολ των Ντανιέλε ντε Ρόσι και Τσίρο Ιμόμπιλε.

Την ίδια ώρα οι Σουηδοί θα δίνουν πολύ δύσκολο φιλικό στη Μαδέιρα με αντίπαλο την Πορτογαλία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλαμψε το Σάββατο στον αγώνα με την Ουγγαρία, σκοράροντας δύο εντυπωσιακά τέρματα για τους Πορτογάλους, φτάνοντας τα 70 γκολ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πάντως, οι Πορτογάλοι του Φερνάντο Σάντος παραμένουν τρεις βαθμούς πίσω από την Ελβετία, που διατήρησε το απόλυτο νικώντας 1-0 τη Λετονία.

Ομως, το κορυφαίο φιλικό απόψε είναι αυτό ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ισπανία στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, ύστερα από τις εύκολες νίκες των Γάλλων (3-1 στο Λουξεμβούργο) και των Ισπανών (4-1 στη Χιχόν με το Ισραήλ) που βλέπουν τον Τιάγκο Αλκάνταρα ως τον διάδοχο του Τσάβι και νέο ηγέτη τους μετά και τις δύο ασίστ που μοίρασε την Παρασκευή.

Από τις ομάδες του ελληνικού ομίλου απόψε δίνουν φιλικά ματς το Βέλγιο (χωρίς τους τραυματίες Τιμπό Κουρτουά και Μαρουάν Φελαϊνί) στο Σότσι με τη Ρωσία και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Ελμπασάν με την Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή