NEWSLETTER

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε» ο Ντέιβιντ Στόρεϊ

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος Ντέιβιντ Στόρεϊ, βραβευμένος με Μπούκερ για το βιβλίο του «Saville» το 1976. Γιος ανθρακωρύχου, μεγάλωσε στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ, σπούδασε στο Slade School of Fine Art του Λονδίνου και εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1960, σε ηλικία 27 ετών. Βασισμένο στις εμπειρίες του ως παίκτη του ράγκμπι στην εφηβική ομάδα του Leeds, το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1963 από τον Lindsay Anderson, ο οποίος σκηνοθέτησε και την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Storey με τίτλο «Home». Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στο θέατρο, στην παράσταση «In Celebration», με πρωταγωνιστές τους Αλαν Μπέιτς και Μπράιαν Κοξ. Τα τελευταία χρόνια, ο συγγραφέας είχε αφοσιωθεί στη ζωγραφική.

Επεκτείνεται το Amazon

Αφού κατέκτησε τον κυβερνοχώρο, το Amazon συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον «πραγματικό» κόσμο, κάτι που πιθανότατα δεν αποτελεί χαρμόσυνη είδηση για τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, αλλά τουλάχιστον αναδεικνύει το γεγονός πως οι αναγνώστες του 21ου αιώνα εξακολουθούν να προτιμούν την αίσθηση του χαρτιού στα χέρια τους από τις ευκολίες του Διαδικτύου. Πάντως, τα νέα καταστήματα της εταιρείας, που θα ανοίξουν προσεχώς σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη και Νιου Τζέρσεϊ, θα γεμίζουν τα ράφια τους αποκλειστικά με τίτλους που έχουν λάβει θετικές online κριτικές (όπως συμβαίνει ήδη στα πέντε υπάρχοντα βιβλιοπωλεία του Amazon), καθώς και εκδόσεις επιλεγμένες επειδή μπορεί να ενδιαφέρουν το τοπικό κοινό.

Κατάσκοπος ο Χέμινγουεϊ;

Ηταν ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ κατάσκοπος των Σοβιετικών; Μία νέα βιογραφία, από τον πολύπειρο σε παρόμοια ζητήματα Νίκολας Ρέινολντς, προσπαθεί να φωτίσει και αυτήν την πτυχή του μεγάλου συγγραφέα, ο οποίος, όπως λέει ο Ρέινολντς, «ήταν Αμερικανός μ’ έναν μοναδικό τρόπο». Ο βιογράφος, στο βιβλίο του «Writer, Sailor, Soldier, Spy» («Συγγραφέας, Ναυτικός, Στρατιώτης, Κατάσκοπος», αποκαλύπτει κάτι που εκπλήσσει: ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ φέρεται να είχε υπογράψει συμβόλαιο με την NKVD, πρόγονο της περίφημης KGB. Οπως λέει ο Ρέινολντς, αν όντως είχε συμβεί αυτό, τότε ο σπουδαίος λογοτέχνης το έκανε κυρίως από αντιφασιστικά αισθήματα και όχι λόγω… αντιαμερικανισμού ή σοβιετολαγνείας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή