Η Αυστρία θέλει να εξαιρεθεί από το σύστημα μετεγκατάστασης προσφύγων

Η Αυστρία θέλει να εξαιρεθεί από το σύστημα μετεγκατάστασης προσφύγων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστρία θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από την υποχρέωση να υποδεχθεί περισσότερους αιτούντες άσυλο βάσει του συστήματος μετεγκατάστασης της ΕΕ, όπως ανέφερε σήμερα, υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη λάβει το μερίδιο που της αναλογεί στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

«Πιστεύουμε πως μία εξαίρεση είναι απαραίτητη για την Αυστρία η οποία έχει ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θα το συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο καγκελάριος Κρίστιαν Κερν μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Θα στείλουμε μια επιστολή το ταχύτερο δυνατό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε συζητήσεις», είπε.

Τα σχόλια της Αυστρίας είναι ένα νέο πλήγμα στο σύστημα μετεγκατάστασης που θα καλύψει μόνο ένα μέρος των αφίξεων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εφαρμογή του είναι ουσιαστικά πολύ περιορισμένη λόγω της αντίθεσης χωρών της ανατολικής Ευρώπης περιλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή