Κυριακάτικο brunch στο Brown’s

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το brunch της Κυριακής πουλάει στα menu των καφέ- μπαρ και εστιατορίων της Αθήνας σαν ζεστό ψωμάκι τα τελευταία χρόνια. Ποτά με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς συμπληρώνουν το χορταστικό γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, που ως φαίνεται πλέον, ανταγωνίζεται σε μερίδες κατανάλωσης το γιουβέτσι και τα λοιπά φουρνιστά του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού.

Ενα καθωσπρέπει και πληθωρικό brunch δοκιμάσαμε στο μενού της brasserie Brown's στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η βοή της Μιχαλακοπούλου σβήνει πίσω από την τζαμαρία της κλασικής σάλας του Brown's. Σε μια μονάδα πέντε αστέρων η φιλοξενία ήταν ως αναμενόμενο, εξαιρετικά θερμή και υψηλής ποιότητας. Η δική τους εκδοχή του brunch έχει την πολυτέλεια που περιμένει κανείς από ένα ξενοδοχείο Divani. Σε ένα ιδιαιτέρως φροντισμένο περιβάλλον, με ροτόντες που φορούν ωραία βαμβακερά τραπεζομάντηλα, φρέσκα λουλούδια στα βάζα, ευγενικό σέρβις από ανθρώπους που διατηρούν την επιθυμητή απόσταση από τον πελάτη και μουσική από dj, που είναι εκεί κάθε Κυριακή για να φτιάχνει την διάθεση των παρευρισκομένων, δεν μπορείς παρά να περάσεις ωραία.

Κυριακάτικο brunch στο Brown’s-1

Το κυριακάτικο brunch σερβίρεται από τις 12.00 έως τις 17.00, γι' αυτό θα δείτε πολλές οικογένειες να προτιμούν τον άνετο (για βρεφικά καρότσια) και non smoking χώρο, για να γευματίσουν με τα μωρά, τα παιδιά και τους φίλους τους, αντικαθιστώντας ίσως ένα τυπικό μεσημεριανό γεύμα. Οι ενήλικες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερα κλασικά κοκτέιλ (15 ευρώ) ή τη σαμπάνια Veuve Clicqot Rich με εναλλακτικό σερβίρισμα. Προτείνεται σε ευμεγέθες ποτήρι, σχήματος φούσκας, με πάγο και διαφορετικές νοστιμευτικές γαρνιτούρες. Αν επιλέξετε σαμπάνια, με κλειστά μάτια προτείνουμε το σερβίρισμα με τις πολύχρωμες πιπεριές, ένας απρόσμενα νόστιμος συνδυασμός. Smoothies και χυμοί είναι διαθέσιμοι για όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ (από 7 ευρώ). Μόλις παραγγείλετε τα ποτά, στο τραπέζι έρχεται μια τριώροφη ορντεβιέρα με σφολιατίνια, αλμυρά κέικ, brownies, κριτσίνια, ψωμί και αγγλικές μαρμελάδες, ένα γενναιόδωρο καλωσόρισμα της ιδιοκτήτριας οικογένειας. Το μενού χωρίζεται σε πρώτα πιάτα- ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπια, όμως δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε από όλες τις κατηγορίες, τα πιάτα σερβίρονται a la carte και επιπλέον οι μερίδες είναι χορταστικές, κάθε μια μοιράζονται δυο άτομα, χωρίς να νιώθει κανείς ριγμένος. Αν σας αρέσουν τα αυγά, προτείνουμε τα benedict (12 ευρώ), με γαλοπούλα ή σολομό πάνω σε τραγανή σφολιάτα και μια υπέροχη σάλτσα.

Κυριακάτικο brunch στο Brown’s-2

Από το δίπλα τραπέζι, λιγουρευτήκαμε και το crocque madame (12 ευρώ), σε ωραίο ψωμί και ιδανικά ψημένο αυγό με ρέοντα κρόκο. Στα best seller είναι η καρμπονάρα (16 ευρώ), με νόστιμη pasta, αναπόφευκτα λιπαρούτσικη παντσέτα και ωραία χυλωμένη σάλτσα αυγού. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο ένα μπέργκερ (22 ευρώ), που σερβίρεται είτε με βούτυρο τρούφας είτε με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανιτές πατάτες. Πιο "ελαφριά" πρόταση το club sandwich σολομού (16 ευρώ) με αγγούρι και αβοκάντο, ανάμεσα σε λεπτές φέτες ψωμιού, ωστόσο εξίσου χορταστικό. Αμερικάνικα pancakes, βάφλες, εκλαίρ σοκολάτας, ζεστή μηλόπιτα και τάρτα λεμονιού, σίγουρα φαντάζουν υπερβολή για να κλείσουν το γεύμα, ωστόσο αν δεν το παρακάνετε προηγουμένως με το φαγητό θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα περιποιημένο γλυκό (από 10 ευρώ), έστω και δια του δύο ή στη μέση του τραπεζιού, για όλους.

Brown’s στο Divani Caravel,

Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα,

Τ/210-72.07.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή