Ερευνα για θάνατο Κινέζου στο Παρίσι

Ερευνα για θάνατο Κινέζου στο Παρίσι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη πως ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο ενός Κινέζου άνδρα από αστυνομικά πυρά στο σπίτι του στο Παρίσι, ο οποίος έχει προκαλέσει ταραχές στη γαλλική πρωτεύουσα από μέλη της κινεζικής κοινότητας, καθώς και διπλωματικές διαμαρτυρίες από το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος του άνδρα έλαβε χώρα την Κυριακή, οδηγώντας το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει έναν Γάλλο διπλωμάτη και κατεβάζοντας τουλάχιστον 100 μέλη της κινεζικής κοινότητας στους δρόμους της κύριας κινεζικής συνοικίας του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν βλήματα ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας και αρκετά σταθμευμένα οχήματα κάηκαν κατά τις συμπλοκές με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 56χρονος άντρας δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας στο σπίτι του και μπροστά στην οικογένειά του, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εκεί για να ερευνήσουν μια φιλονικία που είχε με γείτονά του. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τα πυρά ήταν αυτοάμυνα, καθώς ο άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ένα ψαλίδι, προσθέτοντας ότι ήδη διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση. Ωστόσο, αντίθετη άποψη είχε οικογένεια του 56χρονου, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, με κάποια από αυτά να αναφέρουν ότι κρατούσε το ψαλίδι επειδή έκοβε ψάρια. Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη πως έχει καλέσει έναν Γάλλο διπλωμάτη να δώσει εξηγήσεις, ζητώντας παράλληλα από τις γαλλικές αρχές να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών στη Γαλλία, αιτήματα για τα οποία έδωσε διαβεβαιώσεις το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή