Αλλαγή «σκυτάλης» από χθες στον ΕΣΑΚΕ

Αλλαγή «σκυτάλης» από χθες στον ΕΣΑΚΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαίρεση μιας αρνητικής ψήφου, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι ο έκτος πρόεδρος στην 25χρονη ιστορία του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ και έχοντας τη συγκατάθεση από 14 ΚΑΕ, ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή συσπείρωσης και ενότητας της «λίγκας», καθώς και της νέας συμφωνίας για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων έντεκα ομάδων. Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, θα καθήσει στην προεδρική καρέκλα για δύο χρόνια και αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Μιχάλη Μελή που είχε, μόλις, 8μηνη θητεία. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός χαιρέτισε την εκλογή Γαλατσόπουλου, ενώ αντίθετα οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δεν έκαναν κανένα σχόλιο και χωρίς να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, η αρνητική ψήφος προήλθε από τους πρωταθλητές που δεν πρότειναν, όμως, κι άλλο υποψήφιο. Νέος αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ εκλέχτηκε ο πρώην διαιτητής και εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Δουβής.

«Στο ιδιαίτερα δύσκολο κοινωνικό αλλά κυρίως οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, η εξεύρεση οικονομικών πόρων φαντάζει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημιουργία ενός μοντέρνου, αξιόπιστου και δίκαιου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Χρειάζεται συναίνεση, συνεργασία και ομοφωνία για να πετύχουμε τους δύσκολους στόχους που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της «λίγκας» που είναι διατεθειμένος να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους προέδρους και τους ιδιοκτήτες όλων των μελών. Παράλληλα, θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

• Ο Αμερικανός γκαρντ Ζερμέιν Τέιλορ (31 χρ.) είναι ο νέος στόχος του Αρη για το κενό που υπάρχει στην περιφέρεια μετά την αποχώρηση του Μάικλ Τζένκινς και αναμένεται η απάντησή του, ενώ στη φετινή περίοδο αγωνίστηκε στην D-League του ΝΒΑ.

• Πρόταση που αποδέχθηκε για την υπογραφή νέου 3ετούς συμβολαίου υπέβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης στον Αμερικανό Αντονι Ράντολφ, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή