Στον εξωδικαστικό, οφειλές άνω των 20.000 ευρώ

Στον εξωδικαστικό, οφειλές άνω των 20.000 ευρώ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, και πιθανότατα την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας και το σχετικό κείμενο εστάλη χθες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών θα υπάγονται επιχειρήσεις με οφειλές από 20.000 ευρώ και άνω, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2016. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες είχαν ζητήσει να υπάγονται επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

Από την ανακοίνωση δεν γίνεται απολύτως σαφές εάν στον μηχανισμό θα υπάγονται τελικώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γίνεται λόγος για επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμη και ατομικές), ενώ από το τελικό κείμενο θα διαφανεί εάν θα περιληφθεί τελικώς ρύθμιση για τους όρους υπό τους οποίους θα μπορεί να στοιχειοθετηθεί αστική ή και ποινική ευθύνη δημοσίων και τραπεζικών υπαλλήλων που συμμετέχουν σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. Προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων θα είναι να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα σε μία μόνο χρήση κατά την τελευταία τριετία. Ο οφειλέτης θα μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή