Στους συνδικαλιστές στρέφεται ο Γαβρόγλου

Στους συνδικαλιστές στρέφεται ο Γαβρόγλου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς άμεσες λύσεις που θα έθεταν τέλος στο θολό τοπίο μετά την ακύρωση από το ΣτΕ, ως αντισυνταγματικού, του συστήματος επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων (καθιερώθηκε το 2015 με αρμοδιότητα του τότε αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη), η νυν ηγεσία του υπουργείου ζητεί τη συνδρομή των συνδικαλιστών για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου σε επιστολή του ζητεί από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καταθέσουν προτάσεις, προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα και οι «σοβαρότατες», όπως τις χαρακτηρίζει, συνέπειες στο θέμα της επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Από την άλλη, υπεραμύνεται του συστήματος που ακύρωσε το ΣτΕ λέγοντας ότι η κυβέρνηση το 2015 θεσμοθέτησε την ψηφοφορία των εκπαιδευτικών στη διαδικασία ανάδειξης του διευθυντή του σχολείου, με στόχο να ενισχύσει τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. «Αλλά το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα προσαρμόσει τη σχετική νομοθεσία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης», προσθέτει.

Επίσης χθες, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «η διάταξη που αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα δύο σχολικά έτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση».

Για το θέμα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που βασιζόμενες στην αιτιολογική έκθεση της διάταξης μιλούν για «πάγωμα» των διορισμών μονίμων, εξήγγειλαν κινητοποιήσεις μεταξύ των οποίων και 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.) για σήμερα, που ψηφίζεται η επίμαχη διάταξη στη Βουλή, και για τις 5 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή