AbbVie Φαρμακευτική: Η εταιρεία που νοιάζεται

AbbVie Φαρμακευτική: Η εταιρεία που νοιάζεται

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Δεν έχουν γίνει μειώσεις μισθών, αντιθέτως έχουν δοθεί αυξήσεις -έστω και μικρές- στη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων. Δίνεται η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Η εταιρεία καλύπτει μέρος ή όλο το κόστος μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανάλογα με το development plan του κάθε εργαζομένου. Η εταιρεία καλύπτει μέρος ή όλο το κόστος εκμάθησης 4 ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά) ανάλογα με το επίπεδο του εργαζομένου.

•  Ο εργαζόμενος είναι πάνω από όλα!!!

Η AbbVie απασχολεί διεθνώς 29.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το 2013, έπειτα από τον διαχωρισμό της Abbott σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, και απασχολεί 118 εργαζομένους, οι οποίοι μοιράζονται όλοι μαζί έναν κοινό στόχο: να επιφέρουν ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ασθενών.

Κάποιες από τις παροχές της:

Παρέχεται ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση στο σύνολο των εργαζομένων από την πρώτη μέρα εργασίας, η οποία καλύπτει και εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας (βελονισμός, ομοιοπαθητική). Η εταιρεία επιδοτεί τις εργαζόμενες που απουσιάζουν με άδεια μητρότητας για όλο το διάστημα των 120 ημερών που ορίζει ο νόμος. Η παροχή επεκτείνεται και σε περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω ασθενείας. Υπάρχει πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας 15-17 ετών.

Παρέχεται επίδομα (μέχρι 1.000€) για κάλυψη εξόδων παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου. Δίδεται ένας μηνιαίος μισθός επίδομα γάμου, διατακτικές σίτισης (4€/εργάσιμη ημέρα) και στις γιορτές μια δωροεπιταγή 70€ για κάθε παιδί εργαζομένου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προστασία του μητρικού θηλασμού στον χώρο εργασίας αποτελεί δικαίωμα για τις εργαζόμενες μητέρες και με δεδομένα τα οφέλη του θηλασμού, η AbbVie έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο θηλασμού εντός του ιατρείου της εταιρείας, για τη διευκόλυνση των εργαζομένων που θηλάζουν. Κάθε θηλάζουσα μητέρα έχει επίσης τη δυνατότητα να συλλέγει το γάλα της και να το αποθηκεύει στο ειδικό ψυγείο.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Το πρώτο εξάμηνο του 2016, η AbbVie διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις σε θέματα υγείας και ευεξίας που περιελάμβαναν ομιλίες, συνεδρίες, συνεργασία με διατροφολόγο και οδηγίες εργονομίας στον χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, τα μέλη της AbbVie Running Team, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου και τρέχουν για καλό σκοπό, ενισχύοντας με την προσπάθειά τους συλλόγους ασθενών, ΜΚΟ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε 18 αγώνες δρόμου και έχουν τρέξει περισσότερα από 4.500 χιλιόμετρα. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με αφορμή και τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού της AbbVie “Week of Possibilities”, συγκέντρωσαν πρόσφατα πάνω από 500 κιλά τροφίμων μακράς διαρκείας.

Ευελιξία στην εργασία:

Προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η εταιρεία αποφάσισε να επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί, σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό του, να εργάζεται από το σπίτι κάποιες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, 46 εργαζόμενοι είχαν κάνει χρήση συνολικά 295 ημερών εργασίας από το σπίτι. Στην πλειονότητα των εργαζομένων, έχουν αντικατασταθεί τα desktops με laptops, ενώ διατίθενται από την εταιρεία στικάκια internet και σύνδεση στο δίκτυο της εταιρείας μέσω AVPN, ώστε να είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εργασία.

Παράλληλα, εφαρμόζεται και ευελιξία στο ωράριο. Η προσέλευση στην εταιρεία είναι ευέλικτη, ενώ έχει δοθεί η εντολή πριν από τις 10 το πρωί, να μην προγραμματίζεται καμία συνάντηση. Μάλιστα, με πρόσφατη οδηγία σε παγκόσμιο επίπεδο, κανένα επαγγελματικό ταξίδι δεν προγραμματίζεται τις Παρασκευές, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν να είναι το Σαββατοκύριακο με τις οικογένειές τους.

Στην AbbVie η έννοια  «καθημερινότητα» δεν έχει αρνητικό φορτίο

«Ολοι εμείς στην AbbVie, πίσω στο 2013 και εν μέσω κρίσης, θελήσαμε να οικοδομήσουμε μία διαφορετική εταιρεία. Ο στόχος έγινε όραμα, αγκαλιάστηκε πρωτίστως από τους εργαζόμενους αλλά και από τη Διοίκηση.  Το όραμα αυτό προσπαθούμε να το υλοποιούμε. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε κάτι απλό γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που συνδιαμορφώνουν το εργασιακό μας περιβάλλον. Απαιτείται καθημερινή προσπάθεια, σύμπνοια και η συναντίληψη των συναδέλφων. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε στην πρωτοπορία των εξελίξεων, να σκεφτόμαστε και να δρούμε εκτός του παραδοσιακού μοντέλου μιας τυπικής, συντηρητικής φαρμακευτικής εταιρείας και αυτό είναι κάτι ορατό στους συναδέλφους. Θέλουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον να υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας και καινοτομίας. Η έννοια «καθημερινότητα» στην AbbVie δεν έχει αρνητικό φορτίο. Η προσπάθειά μας αυτή αντικατοπτρίζεται στην εξωστρέφειά μας, στους σύγχρονους χώρους εργασίας μας, στους τρόπους που επικοινωνούμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες, συνεργαζόμαστε, παράγουμε ιδέες. Υιοθετώντας ένα μοντέλο εργασίας που βασίζεται στη διαρκή επιμόρφωση, στις ομαδικές δραστηριότητες, στις διατμηματικές ομάδες εργασίας καθώς επίσης και στην ευελιξία στο ωράριο, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων. Η πρώτη θέση στη λίστα του θεσμού «BestWorkPlaces 2017» αλλά και η διαχρονικά καλή μας επίδοση, είναι η αντανάκλαση αυτής της προσπάθειας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κίνητρό μας για να συνεχίζουμε να επιδιώκουμε και να προσβλέπουμε στην εξέλιξη, στην επιχειρησιακή παραγωγικότητα και στο μέλλον. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με το ίδιο όραμα, αλλά και το ίδιο πάθος με τη διαρκή αναζήτηση καλύτερων προϋποθέσεων και όρων εργασίας».

Θωμάς Κούγκουλος

AbbVie Φαρμακευτική: Η εταιρεία που νοιάζεται-1

HR Director

Εταιρία

AbbVie Φαρμακευτική

Κατάταξη στη λίστα

1 (50-250εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Φαρμακευτική

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

118

Τζίρος (2015)

67 Εκατ. Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0,9%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

64/52

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

 

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

36,8%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

AbbVie Φαρμακευτική: Η εταιρεία που νοιάζεται-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

AbbVie Φαρμακευτική: Η εταιρεία που νοιάζεται-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή