Μεγάλου: Ετοιμοι να επενδύσουν πάλι οι Ελληνες επιχειρηματίες

Μεγάλου: Ετοιμοι να επενδύσουν πάλι οι Ελληνες επιχειρηματίες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν ξανά στη χώρα υπογράμμισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε εκδήλωση της τράπεζας, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κανονικότητα και να κινηθεί προς ένα νέο, εξωστρεφές και βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης, με έμφαση στον τομέα των εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών», αρκεί να εκπληρωθούν τρεις βασικές προϋποθέσεις: «Πρώτον, η ολοκλήρωση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερον, η συνεπής και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος. Και, τρίτον, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση από όλες τις πλευρές όσον αφορά το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και το βάρος του δημοσίου χρέους».

Ο κ. Μεγάλου, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επιλογή του ως διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Πειραιώς, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσία διακοσίων και πλέον μεγάλων πελατών της τράπεζας, τόνισε ότι παρά την παρατεταμένη πολυετή κρίση το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα παραμένει ζωηρό. «Αυτό αποδεικνύεται από την ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας συνθήκες που ελάχιστες χώρες έχουν βιώσει σε ειρηνική περίοδο».

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση και της εγχώριας οικονομίας, τα «κόκκινα» δάνεια, εξηγώντας πως το ζήτημα είναι πια ώριμο για οριστική διευθέτηση. «Με βάση τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος, προχωρούμε σε μια διαδικασία εξυγίανσης του επιχειρηματικού τοπίου που όμως δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην οικονομική ανάκαμψη. Μόνον η ανάκαμψη θα επαναφέρει τις επιχειρήσεις σε τροχιά κερδοφορίας», υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Χατζηνικολάου σημείωσε ότι «είμαστε και θα είμαστε ενεργά παρόντες σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, δίπλα στην επιχείρηση και μαζί με τον επιχειρηματία». Παράλληλα επεσήμανε πως, παρά τις δυσκολίες, οι επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις του ομίλου στο διάστημα 2015 και 2016 ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Στόχος είναι», υπογράμμισε, «η πρόοδος, που έχει συντελεστεί όλο το τελευταίο διάστημα στην τράπεζα, να διοχετευτεί αποτελεσματικά και στους πελάτες της με στόχο την άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή