Epsilon Net: Μια δεμένη οικογένεια με όνειρα

Epsilon Net: Μια δεμένη οικογένεια με όνειρα

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Υπήρξαν διαστήματα που δεν μπορούσα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου, αλλά η διοίκηση μου έδωσε διέξοδο, μου στάθηκε, χωρίς να νιώσω στιγμή ότι φέρνω πρόβλημα. Τώρα πλέον που όλα αυτά τα ξεπέρασα και είμαι κανονικά ενεργή, υπάρχει περίπτωση να μη νιώθω ευλογία να εργάζομαι και να δημιουργώ μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα;

•  Είμαστε όλοι σαν μία μεγάλη οικογένεια και αυτό ξεκινάει από τη Διοίκηση. Είναι μοναδικό να ξέρεις πως ό,τι χρειαστείς θα έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους δίπλα σου.

Ο Όμιλος Epsilon Net είναι μια ελληνική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιείται από το 1999 στον τομέα της πληροφορικής. Πρόκειται για μια εταιρεία που οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της και στην εταιρική της κουλτούρα, η οποία είναι εξαιρετικά ανθρωποκεντρική. Το 98% των εργαζομένων απασχολείται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ το υπόλοιπο 2% ύστερα από αίτημά τους απασχολείται με μερική απασχόληση (π.χ. εργαζόμενες μητέρες). Ο αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε κατά 56% την τελευταία 2ετία, και το 2016 παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 20%.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία έχει επιλέξει το δρόμο της ανάπτυξης και γι’ αυτό το σύνολο των εργαζομένων της αμείβεται με μισθό μεγαλύτερο του κατώτατου νομοθετημένου μισθού, ενώ πάνω από το 80% των εργαζομένων έχει λάβει bonus ή πριμ παραγωγικότητας κατά την τελευταία 4ετία. Η εταιρεία προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση από την πρώτη ημέρα πρόσληψης για όλο το προσωπικό και τα μέλη της οικογένειάς τους που περιλαμβάνει check-up και διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις (για καρκίνο του μαστού, χοληστερίνη, πίεση & ορθοπεδικές παθήσεις). Παρέχονται δώρα γάμου και γέννησης τέκνου που φτάνουν μέχρι και τα €1.000,  σχολικά είδη για τα παιδιά των εργαζομένων, επαγγελματικός προσανατολισμός και συνάντηση των παιδιών του προσωπικού με στελέχη της εταιρείας, καθώς και ειδικές τιμές σε επιλεγμένες παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής και της Αττικής.  Παράλληλα, προσφέρεται δυνατότητα δωρεάν νομικών συμβουλών σε εργαζομένους από τον δικηγόρο της εταιρείας. 

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία προάγει την «ανοιχτή κουλτούρα», ενημερώνοντας συχνά το προσωπικό για τις επιδόσεις της, τις διακρίσεις της, τη στρατηγική και τα μελλοντικά βήματα, δίνοντας όραμα και παρακινώντας τους εργαζομένους στην επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων.  Έχουν καθιερωθεί κατά την τελευταία 3ετία σημαντικές εταιρικές εκδηλώσεις, όπως:  Χριστουγεννιάτικη  γιορτή  με δώρα για τα παιδιά των υπαλλήλων, ετήσιες συναντήσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Barbeque Party κάθε καλοκαίρι και Τσικνοπέμπτη, ομάδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, συμμετοχή στους ημιμαραθώνιους, κ.ά.  Η εταιρεία, θέλοντας να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία της σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προχώρησε σε χορηγία ενός αθλητή από το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Μακεδονίας Θράκης, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Φυτώριο ανέλιξης:

Η εταιρεία προσπαθεί να ενδυναμώσει και να αναπτύξει τους εργαζόμενους,  επισημαίνοντάς τους τη σημαντικότητα της εργασίας τους, προσφέρει συνεχή εκπαίδευση και αναγνωρίζει την προσπάθεια και την απόδοση σε καθημερινή βάση. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα εργαζομένων που ξεκίνησαν από απλοί υπάλληλοι και εξελίχθηκαν σε διοικητικά στελέχη.

Μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, 12 άτομα που ξεκίνησαν από χαμηλές ιεραρχικά θέσεις, αναβαθμίστηκαν σε προϊσταμένους και υπευθύνους τμήματος.

«Αλματώδης ανάπτυξη και ανθρώπινο περιβάλλον: δύο έννοιες που συμβαδίζουν»

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που για 3η συνεχόμενη χρονιά διακρινόμαστε στον θεσμό των Best WorkPlaces, κατακτώντας μάλιστα τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων.  Αυτό όμως που μας τιμά περισσότερο από όλα είναι το θετικό ποσοστό αξιολόγησης των ανθρώπων μας προς το εργασιακό περιβάλλον της Epsilon Net που ξεπέρασε το 95%. Το γεγονός αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη και τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε το οικογενειακό περιβάλλον, να εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές διοίκησης αλλά και σημαντικές παροχές προς τους ανθρώπους μας.

Η Epsilon Net αναπτύσσεται με αλματώδη ρυθμό τα τελευταία χρόνια και σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής σε έργα ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Η επιτυχημένη πορεία μας οφείλεται στην προσήλωσή μας στις ανάγκες της αγοράς, στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πελάτες μας, στα ισχυρά μας αντανακλαστικά στις συνεχείς αλλαγές της νομοθεσίας και σε επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες. Κυρίως όμως, η επιτυχία αυτή οφείλεται στο πάθος, τη δημιουργικότητα και τα χαμόγελα των ανθρώπων μας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά καταφέραμε να συνδέσουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του κάθε εργαζομένου με το εταιρικό όραμα.

Η διοίκηση είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, την ανάδειξη πρωτοβουλιών και τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού εταιρικού κλίματος. Αφιερώνουμε αυτή τη διάκριση στους 370 εργαζομένους μας και τους ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό τους, την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά και μας επιτρέπουν να είμαστε μία δεμένη ομάδα με κοινά όνειρα και στόχους.

Βασιλική Αναγνώστου

Epsilon Net: Μια δεμένη οικογένεια με όνειρα-1

Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στην EpsilonNet

Εταιρία

Epsilon Net

Κατάταξη στη λίστα

2 (250+ εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Πληροφορική, Προϊόντα Λογισμικού

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

364

Τζίρος (2015)

11 εκατ. Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,2%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

200/156

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

100

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

17,8%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Epsilon Net: Μια δεμένη οικογένεια με όνειρα-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή