MSD Greece: Εταιρεία που χαρίζει χαμόγελα

MSD Greece: Εταιρεία που χαρίζει χαμόγελα

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Η εταιρεία μου συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις, με αποτέλεσμα να προσφέρουμε σε οργανισμούς που χρειάζονται στήριξη. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ υπερήφανος που δουλεύω εδώ.

• Συνεχίζει να παρέχει στους υπαλλήλους της πλήθος σημαντικών παροχών (π.χ. διατροφολόγο, παιδικό πάρτι Χριστουγέννων, επιπλέον ημέρες ξεκούρασης, γυμναστήριο κτλ.) που πολλές εταιρείες στο πλαίσιο της κρίσης σταμάτησαν να παρέχουν και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε!

• Είναι σημαντικό να εργάζεσαι σε μια εταιρεία σαν κι αυτή, σε κάνει να νιώθεις ότι προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και ότι η εργασία σου έχει κάποιο απώτερο νόημα. 

H MSD αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού φαρμακευτικού Ομίλου Merck & Co, Inc., Kenilworth, NJ, USA, ο οποίος δραστηριοποιείται στο φάρμακο παγκοσμίως από το 1891. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τη συνολική αξία πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η εταιρεία απέκτησε τη σημερινή της νομική οντότητα το 2010.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο παροχών, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και εξελίσσει τους ανθρώπους της. Aπό το 2014 και μετά, 7 στελέχη από την Ελλάδα έχουν αναλάβει θέσεις στο εξωτερικό ενώ μέσα στο 2016 20 εργαζόμενοι προήχθησαν σε νέες διοικητικές θέσεις. Η εταιρεία προσφέρει πλήθος ειδικών παροχών που αποσκοπούν στην ευεξία και στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής των υπαλλήλων της. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μερικές: ελαστικό ωράριο εργασίας μία ώρα το πρωί για τους υπαλλήλους γραφείου, ετήσιο checkup, προσφορά φρούτων και μπάρας δημητριακών καθημερινά, υπηρεσίες υποδοχής (καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων, λουλούδια κτλ.), μαθήματα pilates στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα, διατροφολόγος στο γραφείο, ατομικό πασχαλινό και καλοκαιρινό δώρο, κάλυψη ετήσιας συνδρομής γυμναστηρίου, δωρεάν προγράμματα εκμάθησης αγγλικών σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου (σε είδος) και τέλος προσφέρει σε όλες τις νέες μητέρες τη δυνατότητα να λαμβάνουν την άδεια θηλασμού ως ισόχρονη άδεια.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η MSD ξεχωρίζει για τις εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν οι εργαζόμενοί της και μέσα στο 2016 το έργο του εθελοντισμού έφτασε τις 4.300 ώρες. Την ημέρα Εθελοντισμού (2 Δεκεμβρίου) όλοι οι εργαζόμενοι προσκλήθηκαν να συμμετέχουν σε δράσεις σε όλη την Ελλάδα τις οποίες είχε οργανώσει η εταιρεία, όπως: ταξινόμηση προϊόντων σε διάφορα κέντρα στήριξης και αποθήκες του Χαμόγελου του Παιδιού ανά την Ελλάδα, σιδέρωμα και βάψιμο στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων των Γιατρών του Κόσμου (Παιανία) και στο Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Φοίνικα (Θεσσαλονίκη), δημιουργικό εργαστήρι από το «Make a Wish», δημιουργία λαμπάδων και πασχαλινών ειδών που τα διέθεσαν στο bazaar της ΕΛΕΠΑΠ, συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό, συλλογή από καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό κ.ά.

Το ποδόσφαιρο της Τετάρτης:

Τα απογεύματα της Τετάρτης είναι πάντα αφιερωμένα στο ποδόσφαιρο και η ομάδα ποδοσφαίρου με εργαζομένους διαφόρων τμημάτων δεν χάνει καμία προπόνηση. Μια εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργία συντροφικότητας και ομαδικότητας μεταξύ όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των μελών της διοικητικής ομάδας.

Όραμα, εμπιστοσύνη και συνεχής ανάπτυξη

Στην MSD έχουμε όραμα να πρωτοπορούμε σε ενέργειες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων και αυτό ξεκινάει πρώτα από τους δικούς μας ανθρώπους. Η ανάδειξή μας για 3η συνεχή χρονιά σε Great Place to Work δείχνει ότι τα προγράμματα που εφαρμόζουμε, οι αξίες και η φιλοσοφία μας αναπτύσσονται στη σωστή κατεύθυνση και επικοινωνούνται σωστά στους εργαζομένους μας.

Επιθυμία μας είναι να είμαστε γενναιόδωροι με τους εργαζομένους μας και να ενισχύουμε τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, ειδικά δε για θέματα που αφορούν τους ίδιους. Πριν από μερικά χρόνια ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματος “Best” με σκοπό την ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και την ευεξία μέσα στο γραφείο. Για τον λόγο αυτό, μείναμε σταθεροί στην παροχή των προγραμμάτων μας και έτσι, ενδεικτικώς, ακόμη και σήμερα παρέχεται στους εργαζομένους μας και δη στον χώρο εργασίας ένας διαιτολόγος καθώς και ένας εκπαιδευτής Pilates. 

 Φροντίζουμε να κρατάμε σταθερές τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους ανθρώπους μας και τους ενημερώνουμε τακτικά για όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρεία. Επενδύουμε στην ανάπτυξη και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας και ενισχύουμε την διαφορετικότητα. Από το 2014 και μετά 7 στελέχη μας έχουν αναλάβει θέσεις σε εταιρείες του Ομίλου MSD στο εξωτερικό και 20 προήχθησαν σε νέες θέσεις μέσα στην εταιρεία. Το 25% των εργαζομένων μας αποτελείται από την γενιά των Millenials και στο νεοσύστατο τομέα των Εμβολίων μας θα δείτε αρκετά νέα παιδιά που εργάζονται για πρώτη φορά. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ρία Ταμπάκη

MSD Greece: Εταιρεία που χαρίζει χαμόγελα-1

HR Director MSD , Greece, Balkans & Cyprus

Εταιρία

MSD Greece

Κατάταξη στη λίστα

4 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Φαρμακευτική

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

261

Τζίρος (2015)

172.044.668 Eυρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,5%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

152/109

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

124

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

35,24%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

MSD Greece: Εταιρεία που χαρίζει χαμόγελα-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

MSD Greece: Εταιρεία που χαρίζει χαμόγελα-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή