ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

6ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ξένη δημοσίευση

Το φετινό Σεμινάριο Ηγεσίας από τη Sargia Partners δίνει ουσιαστικές απαντήσεις, απτούς τρόπους και αποτελεσματική καθοδήγηση για το πως μπορούν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο να κάνουν σήμερα τις κατάλληλες επιλογές, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις μιας ψηφιακής εποχής που διαρκώς αλλάζει τα δεδομένα και τους κανόνες.   

Πώς επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις τον ρόλο της ηγεσίας; Με ποιον τρόπο μπορούν τεχνολογία και ηγεσία να εξελίσσονται παράλληλα; Πώς επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος των ηγετών της νέας εποχής στο νέο σύστημα; Το 6ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners φέρνει μια εντελώς νέα ματιά στα θέματα ηγεσίας στο μέλλον με ομιλητή τον Gerd Leonhard, μελλοντιστή και ανθρωπιστή συγγραφέα.

Τίτλος του φετινού συνεδρίου που πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου είναι «Εκθετική σκέψη και Ηγεσία στο μέλλον». Καθώς ο ρόλος της ηγεσίας στις επιχειρήσεις ήταν μέχρι σήμερα βασισμένος σε στρατιωτικά πρότυπα, οι εκθετικές τεχνολογικές εξελίξεις πιέζουν προς μια ριζική αλλαγή αυτού του μοντέλου. Οι σύγχρονοι ηγέτες καλούνται να κατανοήσουν τη μεταβαλλόμενη φύση του ρόλου τους πάνω και πέρα από την αξία που έχει για τους μετόχους, καθώς και να αναπτύξουν περαιτέρω δεξιότητες, παράλληλα με τις στρατηγικές, οικονομικές, τεχνολογικές και τεχνικές που ήδη κατέχουν.

Το βιωματικό και πρακτικό σεμινάριο του Gerd Leonhard καλεί του συμμετέχοντες να δουλέψουν σε μικρές ομάδες προκειμένου να αφήσουν την παρελθοντολογία και τις τοξικές παραδοχές που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και να αναπτύξουν μια προοδευτική νοοτροπία με εκθετικό τρόπο σκέψης. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται ένα κόσμο ηγεσίας όπου τα περισσότερα παλαιά μοντέλα φαίνονται ουσιαστικά παρωχημένα και παρουσιάζουν αρχές διοίκησης από τον παράλληλο κόσμο της φαντασίας και της εφεύρεσης, που θα  εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες ώστε να εκσυγχρονίσουν τη σκέψη τους σύμφωνα με την ψηφιακή εποχή. 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να εγκαταλείψουν τις γραμμικές προσεγγίσεις και νοοτροπίες σταδιακής προόδου και να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα προκειμένου να είναι σε θέση να οραματιστούν την εκθετική τους δυνατότητα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Gerd Leonhard: «Είναι σημαντικό οι ηγέτες των επιχειρήσεων αλλά και των κοινωνιών να γνωρίζουν τι φέρνει το μέλλον ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τις σωστές επιλογές σήμερα. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσουμε παράλληλα να εξερευνούμε τώρα τα βασικά ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης πριν αρχίσουμε να εγκαταλείπουμε βαθμιαία την ίδια την ανθρώπινη φύση μας χάριν της τεχνολογίας».

Η κα. Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners, ανέφερε αντίστοιχα: «Τα Σεμινάρια Ηγεσίας από την Sargia Partners έχουν ένα κοινό και διττό στόχο για τους ηγέτες των επιχειρήσεων: αφενός να προσφέρουν ένα παράθυρο στο μέλλον, αφετέρου να παρουσιάζουν πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξελίξουν τις ηγετικές τους ικανότητες και κατ’ επέκταση την επιχείρησή τους. Το ζητούμενο εδώ είναι να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα εργαλεία και την μεθοδολογία ώστε να ηγηθούν των όποιων αλλαγών έρχονται. Το φετινό σεμινάριο έχει έναν εμπνευσμένο ομιλητή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη και είναι σίγουρα σε θέση να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να οραματιστούν το  μέλλον των επιχειρήσεών τους σήμερα».

6ο Συνέδριο Ηγεσίας, 26 Απριλίου 2017, 09:30 – 17:30, Πολυχώρος Λώλου

http://www.leadershipseminars.gr/gr/

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο επικοινωνήστε με την κα Δήμητρα Θεοχάρη, τηλ. 210 – 8920951, e-mail: d.theochari@sargiapartners.com

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ