Παρουσίαση Φωτογραφικού Βιβλίου «The Itinerary»

Παρουσίαση Φωτογραφικού Βιβλίου «The Itinerary»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις 18:30 στον πολυχώρο “WE” (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη) το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki  σε συνεργασία με τον «Εξώστη» παρουσιάζουν το βιβλίο έντεκα φωτογράφων με τίτλο «The Itinerary • Tracing the Refugee Routes» (Η Διαδρομή • Ιχνηλατώντας τις διαδρομές των προσφύγων).

Το βιβλίο «The Itinerary» είναι το συλλογικό έργο 11 φωτογράφων – 11 «σιωπηλών μαρτύρων» όπως αυτοαποκαλούνται – που αφηγούνται μέσα από τους φακούς τους μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες της σύγχρονης εποχής: τον ξεριζωμό των προσφύγων από τις εστίες τους. Η έκδοση, που έρχεται ως λογική συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αθήνα, καταγράφει διάφορα σημεία-σταθμούς των προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους – σημεία όπως τα νησιά του Αιγαίου, η Ειδομένη, ο Ελαιώνας, ο Πειραιάς, η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Ουγγαρία, αλλά και φωτογραφίες από τις χώρες-αφετηρίες όπως είναι το Ιράκ, η Συρία, ο Λίβανος και η Υποσαχάρια Αφρική.

Παρουσίαση Φωτογραφικού Βιβλίου «The Itinerary»-1

Φωτογραφίες παρουσιάζουν οι Μίλος Μπικάνσκι, Ανδρέας Μπονέτι, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Μπούρας, Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος, Αννα Παντελιά, Φώτης Πλέγας, Ορέστης Σεφέρογλου και Γιάννης Κολεσίδης.

Η παρουσίαση έχει την μορφή συζήτησης και διαλόγου με τους δημιουργούς και τους προσκεκλημένους ομιλητές. Εκ μέρους των φωτογράφων θα μιλήσουν ο Δημήτρης Μπούρας και ο Νίκος Παλαιολόγος. Επίσης, θα μιλήσουν ο Δρ Δημήτριος Γουλής, Διευθυντής του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται 35 περίπου προσφυγόπουλα στο πλαίσιο της Δομής Υποστήριξης Προσφυγόπαιδων του Υπουργείου Παιδείας, ο Patrick Strickland, δημοσιογράφος και παραγωγός του Al Jazeera English, και η Δρ Λαμπρινή Νάση, εκ μέρους του Dukakis Center.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγκερίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα έσοδα από την πώληση του λευκώματος θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «Μετάδρασης» για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα.

Χορηγός φιλοξενίας είναι το ξενοδοχείο ABC.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή