BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Patek Philippe είναι μία οικογενειακή ωρολογοποιία με ιστορία 178 ετών! Το 2017 γιορτάζει δύο σημαντικές επετείους, τα 20ά γενέθλια της συλλογής Aquanaut και τα 40 χρόνια του υπέρλεπτου αυτόματου μηχανισμού Calibre 240. Και οι δύο επέτειοι συνοδεύονται βεβαίως από αναμνηστικά ρολόγια, όπως θα δείτε παρακάτω. Επιπλέον δημιούργησε ένα καινούριο perpetual calendar ενώ ανανέωσε υπάρχοντα μοντέλα ή προσέθεσε νέους κωδικούς με διαφορετικό μέταλλο κάσας και/ή ανασχεδιασμένο καντράν. Παρακάτω ακολουθούν τα σημαντικότερα νέα μοντέλα της μάρκας για το 2017. Enjoy!

Aquanaut 5168G – 20th Anniversary

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-1

Μία εντυπωσιακή έκδοση ειδικά αφιερωμένη στα γενέθλια του σπορ μοντέλου Aquanaut που το 2017 γιορτάζει τα 20 χρόνια του παρουσίασε ο ελβετικός οίκος. Η 42 mm κάσα του είναι από λευκό χρυσό και συνδυάζεται άψογα με μπλε καντράν και ομοιόχρωμο λουρί από ανάγλυφο καουτσούκ.

Aquanaut 5650 «Patek Philippe Advanced Research»

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-2

Το δεύτερο μεγάλο νέο είναι το Aquanaut Ref. 5650 «Patek Philippe Advanced Research», μία περιορισμένη έκδοση 500 αντιτύπων από λευκό χρυσό που περικλείει τις τελευταίες τεχνολογίες αιχμής της Patek (σύντομα θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο με λεπτομέρειες, οπότε υπομονή). 

Calatrava 6006G – Calibre 240

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-3

Φέτος συμπληρώνονται και 40 χρόνια από τη δημιουργία του Calibre 240, του λεπτότερου αυτόματου μηχανισμού στη συλλογή της Patek Philippe. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός εξοπλίζει το μοντέλο Calatrava 6006G, το οποίο βασίζεται σε ένα παλαιότερο μοντέλο με κωδικό 5000. Έχει τα μικρά δευτερόλεπτα σε ειδικό βοηθητικό καντράν σε μία ασυνήθιστη θέση, μεταξύ 4 και 5.

Calatrava Skeleton 5180/1 – Calibre 240

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-4

Ο ίδιος μηχανισμός, αλλά σε «σκελετωμένη», περίτεχνα διακοσμημένη εκδοχή του αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο στην καρδιά του Calatrava Skeleton 5180/1, το οποίο είναι σμιλεμένο ολόκληρο από ροζ χρυσό.

Perpetual Calendar 5320

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-5

Patek Philippe ασχολείται με τα διηνεκή ημερολόγια εδώ και πολλά χρόνια. Η πρόκληση με το καινούριο Perpetual Calendar 5320 ήταν ότι σχεδίασε ένα σύγχρονο ρολόι με υψηλό επίπεδο μηχανικής αξιοπιστίας και τεχνογνωσίας, το οποίο έχει vintage αισθητική αλλά απευθύνεται σε νέους ανθρώπους. Έχει κάσα από λευκό χρυσό και αυτόματο μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Calatrava Haute Joaillerie 4899/900

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-6

Κορυφαίο της γυναικείας συλλογής είναι ένα high jewellery μοντέλο, ολοστόλιστο με 702 διαμάντια και ροζ ζαφείρια. Το καντράν του είναι από ροζ φίλντισι, προερχόμενο από τον Μισισιπή ενώ στο εσωτερικό του κρύβει έναν αυτόματο μηχανισμό. 

Τα ρολόγια που ακολουθούν αποτελούν ανασχεδιασμένες ή βελτιωμένες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων ή προσθήκες με νέο μέταλλο κάσας.

Annual Calendar Chronograph 5960/01

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-7

Για πρώτη φορά αυτό το μοντέλο με ετήσιο ημερολόγιο και χρονογράφο flyback στεγάζεται σε κάσα από λευκό χρυσό. Παρά την υψηλή του πολυπλοκότητα έχει νεανική σπορ εμφάνιση, χάρη στο σκούρο μπλε καντράν με τις κόκκινες λεπτομέρειες και το καφέ λουράκι με τις εκρού ραφές. Τα ανάγλυφα μπουτόν θυμίζουν αρκετά vintage μοντέλα του οίκου.

Annual Calendar 5396R

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-8

Το περίφημο μοντέλο με ετήσιο ημερολόγιο αυτή τη φορά μας συστήνεται εκ νέου σε ροζ χρυσό συνδυασμένο με βαθύ μπλε καντράν και ενδείξεις σε ροζ χρυσό –ή και σε διαμάντια baguette. Εξαιρετικά εύκολο στη χρήση συγκεντρώνει τις ενδείξεις ημέρας και μήνα σε δύο παράθυρα κάτω από το 12 ενώ η ημερομηνία και οι φάσεις Σελήνης φιλοξενούνται σε βοηθητικό καντράν στο 6.

Grand Complication 5316P

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-9

Το περίφημο υπερπολύπλοκο αριστούργημα της Patek Philippe ανανεώθηκε φέτος. Συνδυάζει minute repeater, tourbillon και διηνεκές ημερολόγιο με retrograde ημερομηνία και φιλοξενείται σε μία ολοκαίνουρια πλατινένια κάσα ενώ το καντράν είναι από μαύρο σμάλτο.

Grand Complication 5372P

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-10

Ανανεωμένο είναι το 2017 και το συγκεκριμένο μοντέλο υψηλής πολυπλοκότητας. Είναι χρονογράφος rattrapante (split seconds) και perpetual calendar. Οι ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου και του χρονογράφου αναπτύσσονται σε ένα χρυσό ή μπλε καντράν ενώ η κάσα του είναι από πλατίνα.

Minute Repeater 5178G

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-11

Κρυστάλλινος ήχος με γκονγκ «καθεδρικού ναού» και διακριτική κάσα από λευκό χρυσό συνδυασμένη με κρεμ καντράν από σμάλτο. Χάρμα οφθαλμών και ώτων!

Ladies Annual Calendar 4947G

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-12

Η Patek Philippe χειρίζεται τις γυναικείες συλλογές της με τη δέουσα σοβαρότητα και δεν διστάζει να προσδώσει θηλυκότητα σε πολύπλοκους μηχανισμούς. Πρώτο παράδειγμα το Ladies Annual Calendar Ref. 4947G, με λειτουργία ετήσιου ημερολογίου και υπέροχο καντράν, που η υφή του θυμίζει ακατέργαστο μετάξι.

Ladies World Time 7130G

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-13

Αυτή η εντυπωσιακή έκδοση βασίζεται στο μοντέλο με παγκόσμια ώρα που λάνσαρε η Patek Philippe το 2011, έχει υπέροχο καντράν σε μπλε γκρι απόχρωση με χειροποίητη guilloché διακόσμηση και διαμάντια στη στεφάνη.

Perpetual Calendar 7140

BASELWORLD 2017 – Τα νέα μοντέλα της PATEK PHILIPPE-14

To πρώτο γυναικείο μοντέλο με διηνεκές ημερολόγιο της Patek κυκλοφορεί φέτος σε έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ (προηγήθηκε μία έκδοση σε ροζ χρυσό). Έχει υπέρλεπτη κάσα με διαμαντένια στεφάνη και αυτόματο μηχανισμό με ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα, έτους και φάσεων Σελήνης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210- 9359423)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή