ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση εργαζομένων στο κέντρο υποδοχής της Μόριας

ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής της Μόριας έξω από το hotspot και διαμαρτυρία έξω από τον ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεών τους.

Συνολικά, 162 εργαζόμενοι του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επωμίζονται την καθαριότητα, θα βρεθούν εκτός εργασίας σταδιακά από αρχές Απριλίου έως τον Ιούνιο αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Ο πρόσφατα τοποθετηθείς συντονιστής του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, Γιάννης Μπαλπακάκης, εξήγησε στην «Κ» ότι δεδομένου ότι η χρηματοδότηση των συμβάσεων προκύπτει από την Ε.Ε., θα πρέπει να εκδοθεί νέα προκήρυξη. Ετσι, εξετάζεται η δυνατότητα δίμηνης παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων, ώστε να προχωρήσει κανονικά η νέα προκήρυξη.

Αναστάτωση για τον ίδιο λόγο επικρατεί και στο hotspot της Σάμου, με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Κατρακάζο, να αναφέρει σχετικά: «Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμες. Τυχόν αποχώρησή τους θα δημιουργήσει προβλήματα. Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να δοθεί λύση. Η τοπική κοινωνία έχει πληγεί από το προσφυγικό - μεταναστευτικό και η σοβαρή και με σχέδιο διαχείρισή του από την κυβέρνηση χωρίς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε “τρίτους” αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε οικονομία και κοινωνία».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ