Βουλευτής έλαβε το «επίδομα Τσίπρα»

Βουλευτής έλαβε το «επίδομα Τσίπρα»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης ότι ήταν σαθρό το σύστημα που έστησε η κυβέρνηση για να «προσφέρει» ως μέτρο δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αποδείχθηκαν απολύτως ορθές: αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ ότι ένας από τους «δικαιούχους» που το εισέπραξε ήταν βουλευτής και μάλιστα της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας (από το Star) αφορά τον κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συνταξιούχο υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, του είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα –ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών επικουρικό– που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί. Ετσι, το «σύστημα» που δημιουργήθηκε για να δοθεί η αποκληθείσα για επικοινωνιακούς λόγους από την κυβέρνηση «13η σύνταξη» σε συνταξιούχους κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του δικαιούχου, ο οποίος όμως κατά τα άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο ίδιος φέρεται να λέει πως διέθεσε τα 300 ευρώ του επιδόματος στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της τράπεζας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ήδη σχολιάζεται στα παρασκήνια του Κοινοβουλίου, έρχεται με τρόπο εμφατικό να δικαιώσει όλους όσοι υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε βιαστικά και με τρόπο ή και σχεδιασμό τέτοιο που τα χρήματα θα δίνονταν ακόμα και σε πολίτες-συνταξιούχους με άλλα εισοδήματα, δηλαδή σε ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται. Εκείνη την περίοδο, άλλες πλευρές υπογράμμιζαν πως το ποσό που διατέθηκε τελικώς έπρεπε να δοθεί με συγκεκριμένα κριτήρια σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (αναφέρθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που αποτέλεσε και αιτία σοβαρής κρίσης στις σχέσεις με τους θεσμούς –καθώς δεν ήταν σε συμφωνία μαζί τους– χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές έκτοτε ως αφετηρία επικοινωνιακού χαρακτήρα επίθεσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που την είχαν επικρίνει για την επιλογή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή