Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πλειοψηφία των επενδυτών θεωρεί ότι το Brexit θα επηρεάσει κυρίως τη Βρετανία. Ωστόσο η νευρικότητα που αισθάνονται οι επενδυτές αποτυπώθηκε νωρίτερα στην υποχώρηση της στερλίνας κάτω από το 1,24 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας. Αργά το βράδυ, η λίρα υποχωρούσε κατά 0,2% στο 1,2422 έναντι του δολαρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Dax έκλεισε με άνοδο 0,4%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015, οπότε και είχε σημειωθεί το ρεκόρ όλων των εποχών. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε επίσης με άνοδο (0,4%), όπως και ο Cac 40 στο Παρίσι (0,45%). Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου και ο πανευρωπαϊκός δείκτης τραπεζικών μετοχών έκλεισε με πτώση 0,54%, αφότου το Reuters είχε μεταδώσει πως οι επενδυτές είχαν παρερμηνεύσει τις προθέσεις της ΕΚΤ, η οποία δεν σκοπεύει να σκληρύνει σύντομα τη νομισματική της πολιτική. Η απόδοση των ομολόγων της Ευρωζώνης επίσης υποχώρησε γενικότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή