Απαντήσεις για την περίοδο του Κ. Καραμανλή

Απαντήσεις για την περίοδο του Κ. Καραμανλή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπαντήσεις στη συνέντευξη του Κ. Σημίτη στον ΣΚΑΪ και στις «Ιστορίες», στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας, έδωσε ο πρώην υπουργός Θ. Ρουσόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «παραποιεί την αλήθεια» (ΣΚΑΪ) και χαρακτήρισε ψευδή όσα είπε ο κ. Σημίτης για τα μεγάλα ελλείμματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρώην υπουργός μίλησε για «τερτίπι» της κυβέρνησης Σημίτη με τα εξοπλιστικά, για τα οποία η τότε κυβέρνηση έδινε ποσό προκαταβολής χωρίς να καταγράφει την παραλαβή και άφηνε όλα τα χρήματα να εξοφληθούν στο τέλος «για να φορτώσει το χρέος στην επόμενη κυβέρνηση». Οπως είπε, «έδιναν το 1/3 προκαταβολή και έβαζαν στο τέλος το συνολικό τίμημα να το χρεωθεί η επόμενη κυβέρνηση». «Μιλάμε για 8,6 δισ. για εξοπλιστικά που αγοράστηκαν την περίοδο Σημίτη και έπρεπε να πληρωθούν από το 2005 και μετά» και άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση Σημίτη «με τεχνητούς και τεχνικούς όρους μετέθετε συνεχώς τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Καραμανλή».

«Ο κ. Σημίτης είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν το έκανε. Το χρέος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι πολύ χαμηλότερο. Πάνω από το 80% του χρέους είναι αυτό που είχε μετατεθεί από άλλες κυβερνήσεις», υποστήριξε ο κ. Ρουσόπουλος και άφησε αιχμές ότι επί των ημερών Σημίτη «έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς και φτωχούς στους λίγους, δηλαδή στο Χρηματιστήριο» και ότι υπήρξαν υποθέσεις που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και «άνθρωποι που βρέθηκαν στη φυλακή, αντιθέτως, επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή υπήρχαν φούσκες για υποθέσεις». Ερωτηθείς γιατί ο κ. Καραμανλής δεν μιλάει δημοσίως για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, απάντησε ότι «ο Καραμανλής μιλάει με τα έργα του», όπως το Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που ξεκίνησε επί των ημερών του, και το Μουσείο της Ακρόπολης. Υποστήριξε δε πως όσοι κόπτονται για τη σιωπή του κ. Καραμανλή «δεν θέλουν να τον ακούσουν, απλώς ψάχνουν να βρουν μία ακόμη αφορμή για να τον βρίσουν και πάλι». Προσέθεσε πως ο κ. Καραμανλής μίλησε στα κρίσιμα ζητήματα, όπως ήταν το δημοψήφισμα του 2015, όπως και πρόσφατα μέσω της ανακοίνωσής του για την απόφαση της Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι, μια «σκευωρία», όπως είπε, που είχε στόχο «να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή και το έργο της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή