Προσχώρηση Μπαργιώτα στην Κ.Ο. της ΔΗΣΥ

Προσχώρηση Μπαργιώτα στην Κ.Ο. της ΔΗΣΥ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς προκλήθηκαν χθες, με επίκεντρο την εδώ και καιρό κυοφορούμενη ένταξη του βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο βουλευτής, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι, συναντήθηκε χθες με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στο γραφείο της στη Βουλή, και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η προσχώρησή του. Η Χαρ. Τρικούπη έσπευσε να σχολιάσει ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», απαντώντας στην αναμενόμενη σφοδρή αντίδραση του Ποταμιού στη χθεσινή εξέλιξη. «Στις δημοκρατίες, την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων την καθορίζουν οι πολίτες στις εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη άποψη. Εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες και θέσεις όταν “επιστρέψουμε στα πράγματα"», ήταν το αιχμηρό σχόλιο της Σεβαστουπόλεως. Στη δημόσια σύγκρουση παρενέβη και ο Γ. Ραγκούσης, βάζοντας στο κάδρο την Ωρα Αποφάσεων. «Τι πολιτική και ηθική κατάπτωση… να νομίζεις ότι απαντάς σε κάτι νέο με μια πράξη αποστασίας», σχολίασε.

Από τη ΔΗΣΥ αποδίδουν την επιλογή να γίνει τώρα η ανακοίνωση της προσχώρησης Μπαργιώτα στην Κ.Ο. τους σε επιθυμία του ίδιου του βουλευτή, ο οποίος θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό του και να καταστεί σαφές ότι θα είναι υποψήφιος στη Λάρισα με τη ΔΗΣΥ στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Από τη Χαρ. Τρικούπη σπεύδουν να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον άλλον από όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στη Λάρισα, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή