Ενισχύει την παρουσία στην Πορτογαλία ο όμιλος Σαράντη

Ενισχύει την παρουσία στην Πορτογαλία ο όμιλος Σαράντη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη διεύρυνση της παρουσίας του ομίλου Σαράντη στην Πορτογαλία, το ενδεχόμενο εξαγοράς στο β΄ εξάμηνο του 2017 και την υλοποίηση επενδύσεων 7-8 εκατ. ευρώ το 2018 για τη μαζική εξαγωγή προϊόντων προανήγγειλε χθες η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προοπτικών της εισηγμένης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Ροζακέα, οικονομικό διευθυντή του ομίλου και εκτελεστικό μέλος της διοίκησης, η «Σαράντης» διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο την είσοδο των προϊόντων της στη μεγαλύτερη πορτογαλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sanoe που ελέγχει το 52% της πορτογαλικής αγοράς. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Ροζακέας, η εταιρεία εξετάζει την περίπτωση εξαγοράς επιχείρησης στον κλάδο, η οποία όμως πιθανότατα θα ολοκληρωθεί το β΄ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Ταυτόχρονα ο όμιλος Σαράντη το 2018 σχεδιάζει να υλοποιήσει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που θα προσεγγίσει τα 8 εκατ. ευρώ και αφορά τη μαζική εξαγωγή προϊόντων, καθώς το εργοστάσιο στα Οινόφυτα λειτουργεί με τρεις βάρδιες και θα χρειασθεί να παραχθούν τα προϊόντα σε μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό. Επιπλέον ο κ. Ροζακέας προανήγγειλε ότι η διοίκηση θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, την 3η Μαΐου 2017, την πληρωμή μερίσματος για τη χρήση του 2016, ύψους 0,1750 ευρώ ανά μετοχή. Κατά τη διάρκεια του 2016, ο όμιλος Σαράντη είχε προβεί σε πληρωμή μερίσματος για τη χρήση του 2015 ποσού 5,5 εκατ. ευρώ (0,16 ευρώ ανά μετοχή).

Η εισηγμένη για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 27,7 εκατ. ευρώ, τα έσοδά της να αυξηθούν κατά 7,3% στα 353 εκατ. φέτος και η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) να ανέλθει στο επίπεδο των 39,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή