Ενα έτος λειτουργίας συμπλήρωσε το «act4Greece»

Ενα έτος λειτουργίας συμπλήρωσε το «act4Greece»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος act4Greece πραγματοποίησε χθες η Εθνική Τράπεζα. Το act4Greece δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΤΕ, με στόχο την προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων, μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή ως crowdfunding. Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε : «Tο act4Greece αποτελεί την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής, ενώ πολύ σύντομα μέσω του προγράμματος i-fund που δημιουργείται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα act4Greece, θα είναι δυνατή και η συμμετοχική χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων. Η πρακτική της χρηματοδότησης έργων από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αναδύθηκε αρχικά στο περιθώριο του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ωστόσο σταδιακά το τραπεζικό σύστημα ενσωματώνει στις υπηρεσίες του το σύγχρονο αυτό εργαλείο χρηματοδότησης, με την Εθνική Τράπεζα να είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα περνά μία κρίση από την οποία έχει πληγεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν, ωστόσο, κοινωνικές ομάδες ή τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί περισσότερο από άλλες. Αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, επιχειρεί να υποστηρίξει το act4Greece μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων έργων». Η γενική διευθύντρια λιανικής της ΕΤΕ, κ. Νέλλη Τζάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, «καθώς κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού μέσω του προγράμματος act4Greece υποστηρίξαμε 14 δράσεις από τους άξονες της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, εκ των οποίων οι 5 έχουν ήδη ολοκληρωθεί και συγκεντρώσαμε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ».

Το εγχείρημα πραγματοποιείται με τη συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων όπως το Ιδρυμα Ωνάση, το Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή