Μπαλαούρας για 13η σύνταξη: Δυστυχώς το σύστημα είναι τυφλό

Μπαλαούρας για 13η σύνταξη: Δυστυχώς το σύστημα είναι τυφλό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς, το σύστημα είναι τυφλό, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Δεκέμβριο αν και βουλευτής, έλαβε τη «13η σύνταξη».

Ο κ. Μπαλαούρας διευκρίνισε ότι διέθεσε το μισό ποσό, ύψους περίπου 300 ευρώ, στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας και απέδωσε το περιστατικό στις παθογένειες του συστήματος.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον realfm «υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι όλοι οι συνταξιούχοι που εργάζονται εξακολουθούν να παίρνουν το 30% της σύνταξής τους».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πώς κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι «Οι συντάξεις δίνονται από την ΗΔΙΚΑ. Είναι ένα σύστημα μηχανογραφικό που έχουν όλες τις συντάξεις. Δεν γίνεται διασταύρωση, καλώς ή κακώς. Προσπαθούμε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των καταθέσεων, των δηλώσεων των φορολογικών Ε1 και Ε9 και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το κράτος δεν λειτούργησε ποτέ σωστά».

Και σημείωσε: «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γίνει γενίκευση αυτού του θέματος, δυστυχώς όμως η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και δεν μπορεί, ακόμη και τώρα που μιλάμε, δυστυχώς, να γίνει διασταύρωση στοιχείων». Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι «θα πρέπει να βάλουμε μπροστά να κάνουμε τέτοιες διασταυρώσεις».

Ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε και σε αντίστοιχα περιστατικά. «Μου έχουν καταγγείλει περιπτώσεις ότι το κοινωνικό εισόδημα που χορηγείται σε πάρα πολλούς ανθρώπους και καλά κάνει η κυβέρνηση και το χορηγεί υπάρχουν άτομα όπου έχει η γυναίκα του μία μικροεπιχείρηση και ο σύζυγος παίρνει το κοινωνικό επίδομα. Αυτά όλα θα λειανθούν και θα βρεθούν στην πορεία». Και τόνισε: «Υπάρχουν φοιτητές που, για παράδειγμα, έχουν στις εστίες δυνατότητες διατροφής ή διαμονής οι οποίοι μπορεί να έχουν οι γονείς τους αδήλωτα εισοδήματα ή δηλωμένα τα οποία να φαίνονται κάπως διαφορετικά».

Στην ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών ο ίδιος είπε «δεν έχει καμία δουλειά το υπουργείο Οικονομικών. Μίλησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και μου είπαν ότι το σύστημα δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση στοιχείων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή