Παπαστράτος: Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά

Παπαστράτος: Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Το τεράστιο κοινωνικό έργο της εταιρείας μας δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης παρόλο που δεν το «φωνάζουμε» στα ΜΜΕ. Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις βοηθούν την εταιρεία αλλά και την κοινωνία με δημιουργία θέσεων εργασίας.

•  Το πόσο προσιτή είναι η ανώτερη διοίκηση τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Το ενδιαφέρον της εταιρείας για το ευρύτερο κοινωνικό καλό, π.χ. χορηγία κινητής μονάδας φροντίδας για άστεγους.

•  Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης και αξιοκρατία σε όλους τους τομείς. Η ανταμοιβή είναι δίκαια και επικρατεί ένα υγιές περιβάλλον εργασίας.

Η Παπαστράτος, 100% θυγατρική σήμερα της Philip Morris International (PMI), είναι μια εταιρεία συνδεδεμένη με την ιστορία του Πειραιά και του ελληνικού κράτους τα τελευταία 85 χρόνια. Από το 2012 η έδρα της είναι στον Ασπρόπυργο, σε ένα εργοστάσιο 40.000 τ.μ. με παραγωγική ικανότητα πάνω από 20 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως.

Μερικές από τις παροχές της:

Η Παπαστράτος φροντίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της μέσα από μια εκτενή σειρά παροχών. Αξίζει να αναφερθούν κάποιες από αυτές, όπως η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλεια για όλους και τις οικογένειές τους, ετήσιο check-up, το έξτρα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα,  το επίδομα για παιδικό σταθμό έως €1.100 τον χρόνο, το επίδομα για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, τα 60 ευρώ μηνιαίως για χρήση του εστιατορίου,  τα δωρεάν φρούτα καθημερινά στην εταιρεία, το δωμάτιο θηλασμού για μητέρες, η ανταλλαγή καλοκαιρινών σπιτιών σε όλο τον κόσμο, η φιλοξενία των παιδιών σε οικογένειες εργαζομένων σε άλλη χώρα για εκμάθηση και εξάσκηση ξένης γλώσσας, το επίδομα γέννησης παιδιού, οι 9 μέρες άδειας γάμου, η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, η αποχώρηση από την εταιρεία 2 ώρες νωρίτερα στα γενέθλια και περισσότερες από 60 συνεργασίες με καταστήματα και υπηρεσίες για προνομιακές τιμές. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι προσφέρει από ένα laptop στα παιδιά των εργαζομένων που πετυχαίνουν στο πανεπιστήμιο.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία διοργανώνει σεμινάρια υγείας και ευεξίας για όλους τους εργαζομένους και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια με στόχο την υπεύθυνη και ασφαλή οδήγηση. Γιορτάζει τα Χριστούγεννα, την Τσικνοπέμπτη, τις επετείους της εταιρείας, την κοπή της πίτας, οργανώνει έκθεση βιβλίου κάθε χρόνο, ενώ οι εργαζόμενοι συμμετέχουν και στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μεγάλη κοινωνική προσφορά:

Στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής της ευθύνης, η εταιρεία χρηματοδότησε τη λειτουργία της 1ης στην Ελλάδα κινητής μονάδας καθαριότητας για αστέγους «Φροντίδα εν κινήσει», πρόσφερε περισσότερα από 100.000 γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και βοήθησε οικονομικά πάνω από 80 μονογονεϊκές οικογένειες μέσω της ΜΚΟ Praksis. Εκπαίδευσε ανέργους αλλά και διοργάνωσε διαγωνισμό για νέες start-ups όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 50 από αυτές και 15.000 ευρώ στις 10 καλύτερες. Κατασκεύασε παιδικές χαρές και συμπαραστάθηκε σε περισσότερες από 450 οικογένειες στον Ασπρόπυργο. Επίσης δώρισε air-condition στο προσφυγικό camp στην Ελευσίνα, καθώς και ειδικό σκάνερ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού στο ελληνικό κράτος αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Αφήνουμε πίσω μας μέλλον

Στα 86 χρόνια ιστορίας της Παπαστράτος, πάντα νοιαζόμασταν για τους ανθρώπους μας και αναγνωρίζαμε πως αυτοί αποτελούν την κινητήρια δύναμη της μακράς επιτυχημένης πορείας μας. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, που φέρνει τον εργαζόμενο στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, συνεχίζουμε να προσφέρουμε εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και ανταγωνιστικούς μισθούς, σημαντικά υψηλότερους από το μέσο όρο της αγοράς και σχεδόν διπλάσιους από τους προβλεπόμενους από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση για νεοεισερχόμενους χωρίς εμπειρία.

Ταυτόχρονα, προσφέρουμε ένα πλέγμα σημαντικών παροχών, που διαρκώς αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε, όπως ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, ετήσιο check-up καθώς και προνομιακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα  με εταιρική συνεισφορά έως και 6% του μισθού κάθε υπαλλήλου.

Πέραν των οικονομικών παροχών, η εταιρεία επενδύει στους ανθρώπους της αναπτύσσοντάς τους μέσω στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων που συνδυάζουν εμπειρία και γνώση και προσφέροντας ευκαιρίες εξέλιξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίας αποτελούν τα 50 και πλέον στελέχη που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Παπαστράτος και σήμερα κατέχουν θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Philip Morris International σε πολλές χώρες.

Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο ότι η Παπαστράτος έχει διακριθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν ως Great Place to Work και έχει λάβει πλήθος βραβείων για το εργασιακό της περιβάλλον και για τα προγράμματα ανάπτυξης εργαζομένων.

Πιστεύουμε στους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους γιατί αυτοί αποτελούν το μέλλον μίας εταιρείας, αλλά και κατ’ επέκταση της χώρας. Την τελευταία χρονιά προχωρήσαμε  σε περισσότερες από 180 προσλήψεις σε μόνιμο και εποχιακό προσωπικό, ενώ κάθε χρόνο περισσότεροι από 70 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα μοντέρνο, δυναμικό και διεθνές επαγγελματικό περιβάλλον.

Στην Παπαστράτος δεν επαναπαυόμαστε ποτέ, έχουμε πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στο αύριο και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και, φυσικά, στα θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Αυτό εννοούμε όταν λέμε «αφήνουμε πίσω μας Μέλλον», για την εταιρεία μας, για τους ανθρώπους μας και την κοινωνία, μέρος της οποίας είμαστε όλοι.

Γιώργος Παρτσακουλάκης

Παπαστράτος: Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά-1

Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Παπαστράτος

Εταιρία

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Κατάταξη στη λίστα

7 (πάνω από 250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

 

Σεβασμός

 

Δικαιοσύνη

 

Περηφάνια

 

Συντροφικότητα

 

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση?

Παραγωγή και Εμπορία Καπνικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

541

Τζίρος (2015)

1,343.9  Εκατ. Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

15,5%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

403/138

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

29 ώρες / έτος

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

31%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Παπαστράτος: Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

Παπαστράτος: Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή