Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η δημοσκοπική άνοδος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών συνεχίζεται, με το ινστιτούτο Forsa να εκτιμά τη δύναμή τους στο 32%, αντί 34% των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, η ακροδεξιά AfD σημειώνει νέα υποχώρηση, πέφτοντας στο 7%, ενώ το κόμμα της Αριστεράς ανεβαίνει κατακτώντας την τρίτη θέση.

Μία από τις βασικές επιδιώξεις του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Μάρτιν Σουλτς είναι να διαφοροποιηθεί από τα πεπραγμένα της τετραετούς συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων. Ως εκ τούτου, ο Σουλτς είχε αρχικά δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στη χθεσινή κυβερνητική διάσκεψη, στην οποία έως πρόσφατα οι Σοσιαλδημοκράτες εκπροσωπούνταν από τους υπουργούς τους με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μετά τις επικρίσεις περί ανευθυνότητας από το στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών, ο Σουλτς παρευρέθηκε τελικά στην κυβερνητική διάσκεψη, πιέζοντας για μια σειρά από ζητήματα που δεν έχουν μεν πιθανότητες να αποτελέσουν κυβερνητική πολιτική, αλλά διαθέτουν αξία χρήσης στον προεκλογικό αγώνα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούν αύξηση 10% του επιδόματος για τη στήριξη των μακροχρόνια υποαμειβομένων, την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που χορηγούν στα διευθυντικά στελέχη αμοιβές άνω των 500.000 ευρώ, τη θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τη θέσπιση περιορισμών για τη χρήση από τις εταιρείες της μερικής απασχόλησης αντί των θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Το μοναδικό ζήτημα στο οποίο η εφημερίδα FAZ προβλέπει ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες συμφωνίας είναι η νομοθεσία για την εξίσωση των αμοιβών γυναικών και ανδρών. Οι αμοιβές των γυναικών είναι κατά το ένα πέμπτο χαμηλότερες από αυτές των ανδρών και το ζήτημα αυτό αποτελεί σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του Μάρτιν Σουλτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή