Σκληρή στάση Αγκυρας για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Σκληρή στάση Αγκυρας για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βήματα που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη» απαιτεί η Τουρκία από την ελληνοκυπριακή πλευρά, για να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας έπειτα από τη συνεδρίασή του υπό τον Πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως «οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στη Γενεύη με στόχο να υπάρξει λύση του Κυπριακού διακόπηκαν με τη δίκαιη αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην απόφαση της ε/κ πλευράς για "εορτασμό της ένωσης"», όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το ΚΥΠΕ.

«Δηλώνοντας ότι η δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση στο νησί μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την ενσωμάτωση της αντίληψης του ίσου συνεταιρισμού, υπογραμμίστηκε ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει πλέον μια καθαρή και εποικοδομητική στάση εγκαταλείποντας συμπεριφορές όπως είναι η καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου», συνεχίζει.

Σχετικά με τα ζητήματα του Αιγαίου, στην ανακοίνωση η Τουρκία επανέλαβε «την προτίμησή της για επίλυση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με την Ελλάδα στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και του εποικοδομητικού διαλόγου», τονίζοντας παράλληλα ότι «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα».

«Ενημερώθηκε το συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. […] Έγινε περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στο Αιγαίο σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή την τελευταία περίοδο», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή