80 χρόνια πριν… 30-III-1937

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΥΣΒΕΛΤ: Βασιγκτών, 29.- Το Ανώτατον Δικαστήριον προέβη εις την έκδοσιν διαφόρων αποφάσεων δι’ ων α΄) αναγνωρίζεται η συνταγματικότης του νόμου της Πολιτείας της Βασιγκτώνος περί καθορισμού κατωτάτου ημερομισθίου διά τας γυναίκας, β΄) αναγνωρίζεται ωσαύτως η συνταγματικότης του αναθεωρηθέντος νόμου, του λεγομένου Φρεζιέ Λέμκε, όστις ρυθμίζει τα της υποθήκης των αγροκτημάτων, γ΄) το Ανώτατον Δικαστήριον αποφαίνεται ότι είναι σύμφωνος προς το Σύνταγμα ο νόμος περί εργασίας εις τους σιδηροδρόμους, απορριφθείσης ούτω της εφέσεως την οποίαν είχεν υποβάλη η εταιρία των σιδηροδρόμων της Βιργινίας, διαμφισβητούσα το κύρος των ομαδικών συμβολαίων.

ΚΑΤΑ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΨΒΟΥΡΓΩΝ: Βερολίνον, 29.- Αι εφημερίδες της Βιέννης δημοσιεύουν δηλώσεις του διελθόντος εκείθεν πρωθυπουργού της Τσεχοσλοβακίας κ. Χότζα [Milan Hodza], τονίσαντος ότι η Τσεχοσλοβακία έχει αντιρρήσεις διά την παλινόρθωσιν των Αψβούργων. Η παλινόρθωσις είπε δεν θα εξυπηρετήση τα συμφέροντα της ειρήνης, ούτε θα συντελέση εις την παγίωσιν της καταστάσεως εν τη Κεντρική Ευρώπη. [Σημ. «Φ»: Τμήμα της ιθυνούσης τάξεως της Αυστρίας επεδίωκε την παλινόρθωση των Αψβούργων ως ανάχωμα στη διαφαινόμενη επιδίωξη του Χίτλερ να ενσωματώσει την Αυστρία στο Ράιχ.]

ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Χθες την μεσημβρίαν ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος [Εμμανουήλ Τσουδερός] παρέθεσε πρόγευμα προς τιμήν των κ. κ. Ο. Χάμπρο και Κ. Χάμπρο, εις το οποίον παρεκάθησαν ο πρεσβευτής της Αγγλίας κ. Ουάτερλοου, οι δύο υποδιοικηταί της Τραπέζης [Κυριάκος Βαρβαρέσος, Γεώργιος Μαντζαβίνος] και οι κ. κ. Δροσόπουλος, Δέλτας, Μιλτ. Πουρής, Στ. Παπαρρηγόπουλος, Δεκάζος, Κοσμετάτος, Λαμπρινούδης, Νεγρεπόντης και Καρέλας.

ΕΘΝΙΚΟ – Ο’ΝΗΛ: Βασιλικόν Θέατρον. Απόψε ώρα 10 μ.μ. Η πρώτη του αριστουργήματος του Ευγενίου Ο’Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες». Σκηνοθεσία: Δ. Ροντήρη. Σκηνογραφία: Κ. Κλώνη. Ενδυμασίαι: Α. Φωκά. Εις το έργον παίζουν οι ηθοποιοί Αιμίλιος Βεάκης, Κατίνα Παξινού, Γ. Γληνός, Ηλ. Δεστούνης, Γ. Ταλανός, Αρ. Μαλιαγρός, Ι. Αυλωνίτης, Ν. Ζαφειρίου, Μαρ. Αλκαίου, Τίτος Βανδής, Χ. Χρέλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή