Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές  αλλαγές σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών  που εστάλη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Το νομοσχέδιο προβλέπει την υπαγωγή των επιχειρήσεων στον μηχανισμό για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, όπως και το αρχικό, αλλά προβλέπει μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία για αυτές που βρίσκονται στην κλίμακα μεταξύ 20.000-50.000.

Ασαφής είναι η διατύπωση για το εάν σε αυτό θα υπάγονται τελικά και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από τη διαγραφή οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να εξαιρούνται μόνο η βασική οφειλή παρακρατούμενων εισφορών εργαζομένων προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τονίζεται ότι η διαγραφή βασικής οφειλής προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ αρχικά προβλεπόταν εξαίρεση και οφειλών από ΦΠΑ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να ψηφισθεί μες στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επισυνάπτεται το κείμενο του νομοσχεδίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή