ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την καταδίκη της Ελλάδας για τη Μανωλάδα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες, οι ευθύνες που προκύπτουν από την καταδίκη της χώρας μας από το Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Μανωλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας λόγο για καταδίκη που έχει συνέπειες στην εθνική αξιοπρέπεια και επιρρίπτει την ευθύνη στις  προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της “Μανωλάδας” καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα η χώρα να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αυτού, ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες διότι η διεθνής καταδίκη της χώρας άπτεται της εθνικής αξιοπρέπειας, για την οποία συστηματικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν.

Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει στο νέο νόμο του ασφαλιστικού (4387/2016) την έκδοση εργοσήμου για την αγροτική εργασία, δηλαδή για όλους όσοι εργάζονται, ακόμη και για μετανάστες που δεν έχουν ακόμη νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά απασχολούνται σε τέτοιες εργασίες.

Επίσης καλό θα είναι οι Δικαστικές Ενώσεις να μην εξαντλούν τη μαχητικότητά τους σε αντιπολιτευτική ρητορική αλλά να τοποθετούνται σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ