80 χρόνια πριν στην «Κ» 02.ΙV.1937

80 χρόνια πριν στην «Κ» 02.ΙV.1937

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O CHARLES ΚΑΙ Η ΑΝΝΕ LINDBERGH ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο αφιχθείς χθες εις Αθήνας Αμερικανός αεροπόρος Λίντμπεργκ ανήλθε χθες την πρωίαν μετά της συζύγου του εις την Ακρόπολιν και απεθαύμασε τας αρχαιότητας επ’ αρκετήν ώραν. Ακολούθως ο κ. και η κ. Λίντμπεργκ κατήλθον εις το Φάληρον και επεσκέφθησαν τον αερολιμένα και τας εγκαταστάσεις της αγγλικής εταιρείας Αϊρ Γουαίης. Εκείθεν ανήλθον εις Τατόιον, εις το αεροδρόμιον του οποίου ο κ. Λίντμπεργκ ησχολήθη με την επιδιόρθωσιν μικροβλαβών του αεροπλάνου διά του οποίου ταξιδεύει. Την μεσημβρίαν το ζεύγος Λίντμπεργκ εγευμάτισεν εις το ξενοδοχείον «Σέσιλ» της Κηφισίας όπου έχει καταλύσει και το απόγευμα εξέδραμεν εις Μαραθώνα. […].

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ HAMBRO: Ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως εδέχθη χθες την εσπέραν εις μακράν συνομιλίαν, παρισταμένων και του υπουργού και υφυπουργού των Οικονομικών κ.κ. Ρεδιάδη και Αποστολίδη, τον Αγγλον τραπεζίτην κ. Χάμπρο.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Η Ισραηλιτική Κοινότης Θεσσαλονίκης, διά του προέδρου αυτής κ. Γατένιο, απηύθυνε προς τον Αρχηγόν της Κυβερνήσεως κ. Ιωάννην Μεταξά την κάτωθι επιστολήν: «Σεβαστέ μου κ. Πρόεδρε, η Ημετέρα Κοινότης πληροφορηθείσα παρά του Αντιπροέδρου αυτής κ. Χαϊμάκη Κοέν το ενδιαφέρον και την συμπάθειαν, όπερ επεδείξατε υπέρ του Ισραηλιτικού πληθυσμού Θεσσαλονίκης, αισθάνεται υποχρέωσίν της όπως σπεύση και εκφράση Υμίν ευλαβώς τας θερμάς ευχαριστίας της επί τούτω να διαδηλώση δε την προς Υμάς ευγνωμοσύνην της διότι και εμπράκτως ευηρεστήθητε να εκδηλώσητε την συμπάθειαν ταύτην ενισχύσαντες τους απόρους Ισραηλίτας της πόλεώς μας επί ταις εορταίς του επικειμένου Πάσχα μας. Η ευγενής αύτη χειρονομία, Κύριε Πρόεδρε, βεβαιωθείτε ότι μας συνεκίνησε κει επί τούτω δέξασθε, Κύριε Πρόεδρε, την έκφρασιν του απεριορίστου προς Υμάς σεβασμού μεθ’ ου διατελούμεν».

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ KAUFFMANN: Εξ αφορμής της εξ Αθηνών διελεύσεως των Γάλλων συγγραφέων κ.κ. H. Bordeaux και M. Bedel, το βιβλιοπωλείον Κάουφμαν διεκόσμησε τας προθήκας του με τα έργα και τας φωτογραφίας των.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ… ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ: Παρά του Πταισματοδικείου Πειραιώς κατεδικάσθησαν οι κομμωταί Νικ. Κολάκης και Ηλίας Ψυχογιός διότι εδέχοντο πελάτας με τιμάς χαμηλοτέρας του επισήμου τιμολογίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή