Προσελήφθη ως άμισθη η Ιβάνκα Τραμπ

Προσελήφθη ως άμισθη η Ιβάνκα Τραμπ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως άμισθη ομοσπονδιακή υπάλληλος προσελήφθη αυτή την εβδομάδα η κόρη του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα, σε μία προσπάθεια να αποκρούσει τις επικρίσεις που τη θέλουν να αποφεύγει την ανάληψη επίσημου ρόλου, έτσι ώστε να μην οφείλει να καταθέσει τις φορολογικές της δηλώσεις.

Σε ανακοίνωση, με την οποία ανήγγειλε την απόφασή της, η κ. Τραμπ-Κούσνερ ανέφερε ότι «αφουγκράσθηκε τις ανησυχίες» των επικριτών της και συνεργάζεται με τον Λευκό Οίκο για να δώσει θεσμική υπόσταση «στην πρωτοφανή φύση του ρόλου» της. Η Ιβάνκα σχεδίαζε να εργασθεί από γραφείο της Δυτικής Πτέρυγας, χωρίς να αναλάβει επίσημο ρόλο, ακολουθώντας ωστόσο οικειοθελώς τους κανόνες που ισχύουν για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Ερωτηθείσα χθες από δημοσιογράφους, η κ. Τραμπ παραδέχθηκε ότι δεν θα βρισκόταν στην Ουάσιγκτον εάν ο πατέρας της δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος, προσθέτοντας όμως: «Θέλω να προσδώσω νόημα στην παρουσία μου εδώ και να δώσω την ευκαιρία στο κοινό να κρίνει εάν θα αποδειχθώ επιτυχημένη στο έργο μου».

Η Ιβάνκα Τραμπ, που έχει δεχθεί πλήθος επικρίσεων από Δημοκρατικούς, έχει αποφασίσει να προωθήσει προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως την ψήφιση ομοσπονδιακής νομοθεσίας για τις γονεϊκές άδειες και τους παιδικούς σταθμούς, κάνοντας πολλούς να υποθέτουν ότι δεν ασπάζεται τις εθνικιστικές και συντηρητικές θέσεις του πατέρα της. Την ίδια ώρα, η «Πρώτη Κόρη» έχει αποφύγει να τοποθετηθεί πάνω στις αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες του πατέρα της, όπως την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, την απαγόρευση εισόδου υπηκόων μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ, τις προτάσεις του για περικοπές στον προϋπολογισμό και την κατάργηση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η 35χρονη Ιβάνκα Τραμπ, μητέρα τριών παιδιών, εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα της και ίδρυσε δική της σειρά ρούχων και κοσμημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή