Πανελλήνια πρωταθλήματα σε… δύο μέτωπα

Πανελλήνια πρωταθλήματα σε… δύο μέτωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής θα αγωνιστούν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Κορακάκη. Αυτό το Σαββατοκύριακο στο σκοπευτήριο στα νταμάρια του Βύρωνα, εκτός από τη χρυσή ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη, θα πάρουν μέρος ο πατέρας και προπονητής της και ο αδελφός της.

Στη διοργάνωση υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, καθώς έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν 370 αθλητές και αθλήτριες. Η Αννα Κορακάκη και ο Τάσος Κορακάκης θα διεκδικήσουν διακρίσεις το Σάββατο και ο Διονύσης την Κυριακή. «Κάθε χρόνο αγωνίζομαι. Ισως όμως αυτή η χρονιά να είναι η τελευταία γιατί εάν πάρω τυπικά την άδεια του προπονητή δεν θα μπορώ να συμμετάσχω πανελλήνια παρά μόνο σε διασυλλογικούς αγώνες», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και πατέρας της πρωταθλήτριας.

Οι αγώνες θα αρχίσουν το Σάββατο με το αεροβόλο τουφέκι ανδρών (08.30) και θα συνεχιστούν με το αεροβόλο πιστόλι γυναικών, όπου θα αγωνιστεί η ολυμπιονίκης (10.30). Το μεσημέρι και το απόγευμα θα διεξαχθούν αγώνες σε αεροβόλο τουφέκι γυναικών και αεροβόλο πιστόλι ανδρών (θα πάρει μέρος ο Τάσος Κορακάκης). Την Κυριακή στα ίδια όπλα θα κριθούν οι έφηβοι και οι νεάνιδες.

• Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο και άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μοσχάτου θα διεξαχθεί ο κορυφαίος ελληνικός αγώνας για τη ρυθμική. Η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί σε αυτή θα αποφασιστεί εάν θα έχουμε εκπρόσωπο στο ανσάμπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. «Θα δούμε τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν τα σωματεία και θα αποφασίσουμε εάν κάποιο από αυτά έχει τις δυνατότητες για να εκπροσωπήσει τη χώρα στη διοργάνωση της Βουδαπέστης», δήλωσε στην «Κ» η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ρυθμικής γυμναστικής Αθανασούλα Λαμπροπούλου Συροπούλου, η οποία υπήρξε και παλαιά πρωταθλήτρια στο ανσάμπλ.

Για να αποκτήσει το δικαίωμα η πρώτη ομάδα να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα πρέπει να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 75% του άριστα της β΄ κατηγορίας (40,50 και άνω).

Εντυπωσιακή αναμένεται η συμμετοχή και στο ατομικό. Εκεί η Ελένη Κελαϊδίτη και η Κατερίνα Δερβίση αναμένεται να διεκδικήσουν τους τίτλους στο σύνθετο ατομικό, την μπάλα, το σχοινάκι, τις κορύνες και το στεφάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή