Πόσα γνωρίζουμε για το κορεατικό σινεμά;

Πόσα γνωρίζουμε για το κορεατικό σινεμά;

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσα γνωρίζουμε για το κορεατικό σινεμά; Είναι προφανώς μεγαλύτερη η εξοικείωση του ελληνικού -αλλά και του ευρωπαϊκού- κοινού με τον κλασικό κινηματογράφο της Ιαπωνίας ή της Κίνας, ωστόσο είναι λιγότεροι εκείνοι που μπορούν να πουν ότι έχουν δει παραπάνω από μια χούφτα ταινίες από την την άλλη σπουδαία ασιατική χώρα, την Νότιο Κορέα. Αυτή η «έλλειψη» μπορεί αυτές τις μέρες να μετριαστεί χάρη στο δεύτερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο φιλοξενεί αυτό το τετραήμερο (31/3-3/4) τις προβολές του στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Οι πολιτιστικές ανταλλαγές παίζουν ζωτικό ρόλο στην αλληλοκατανόηση και την υγιή σχέση μεταξύ των λαών. Υπάρχει παραδοσιακή σχέση φιλίας μεταξύ Ελλάδας- Κορέας όπως και συνεργασία και συναλλαγές σε πολλά επίπεδα» ανέφερε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας  κ. Αν Γιονγκ Τζιπ, στην χθεσινή πρεμιέρα του Φεστιβάλ,η οποία, εκτός των άλλων, μας σύστησε και γεύσεις από την κουζίνα της πατρίδας του. Ο ίδιος συμπλήρωσε τον χαιρετισμό του μιλώντας για τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων (κρασί, γιαούρτι, φέτα, χυμός πορτοκάλι) στην χώρα του κι από την άλλη για την κορεατική εταιρεία, η οποία προσφέρει την ψηφιακή τεχνολογία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ.  της Αθήνας.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης προβλήθηκε η ταινία «The Thieves», μια χιουμοριστική περιπέτεια στα πρότυπα της «Συμμορίας των Εντεκα», η οποία θα επαναληφθεί και απόψε για το κοινό. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν τρεις ακόμα ενδιαφέρουσες ταινίες· ανάμεσά τους ξεχωρίζει το πολεμικό δράμα «The Front Line» (3/4), το οποίο τοποθετεί την δράση του στην τελευταία μάχη του Πολέμου της Κορέας.

Εκτός του σινεμά, ο κ. Πρέσβης ανακοίνωσε ακόμα την πρόσκληση ενός παραδοσιακού κορεατικού μουσικού σχήματος που θα εμφανιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στον Μάιο. Επιπλέον κάλεσε τους Ελληνες να στηρίξουν και να απολαύσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018 στην Πιεονγκτσάνγκ.

Info: Ολες οι προβολές για το τετραήμερο του φεστιβάλ είναι στις 8 μ.μ. , με ελεύθερη είσοδο. Στην αίθουσα προβολών του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) 

Πόσα γνωρίζουμε για το κορεατικό σινεμά;-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή