Ο στόχος Μητσοτάκη από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο στόχος Μητσοτάκη από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κάτι «αυτονόητο» χαρακτηρίζουν από τη ΝΔ την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους αρχηγούς του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου» κλείνοντας ραντεβού για κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους.

Σε μία χρονική συγκυρία όπου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρουν πως η χώρα αιωρείται και η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει ήδη βυθίσει την οικονομία σε τέλμα, η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς αποδίδεται στην «ανησυχία για την χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε σήμερα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και πιθανότητα τον Βασίλη Λεβέντη.

Όσον αφορά την «ουρά» των συναντήσεων, από τη ΝΔ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί  δημιουργίας ενιαίου «ευρωπαικού τόξου» που έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας εκτός των άλλων και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η αυτοδυναμία δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Για του λόγου το αληθές στη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το πέρας της συνάντησης με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «προφανώς, τα δύο Κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης».

Στη ΝΔ θεωρούν πως τέτοιους είδους θεσμικές συναντήσεις, θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στον δημόσιο βίο, προκείμενου να βρεθεί « προοπτική βιώσιμης λύσης».

Εν κατακλείδι στόχος του Μητσοτάκη από αυτή την σειρά συναντήσεων είναι να διατηρήσει έστω το μίνιμουμ της επαφής και της συννεννόησης με την ελάσσονα αντιπολίτευση που έχει φιλοευρωπαϊκή ρητορική και να αναδείξει επικοινωνιακά πως οι μόνοι που φέρουν την ευθύνη για τα νέα μέτρα είναι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, απομονώνοντας τα και εκπέμποντας ένα μήνυμα εθνικής συνεννόησης που έτσι και αλλιώς είναι ενταγμένο στο δημόσιο λόγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή