Η ταυτότητα του Great Place to Work®

Η ταυτότητα του Great Place to Work®

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Great Place to Work® Institute είναι μια διεθνής εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης που βοηθά οργανισμούς να αξιολογήσουν, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη.

Απευθύνεται σε εταιρείες που επιθυμούν να διατηρήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον που θα τους εδραιώσει ανάμεσα στις καλύτερες επιχειρήσεις, αλλά και εταιρείες που επιθυμούν να κατανοήσουν και να βελτιώσουν θεαματικά την κουλτούρα του εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Το Great Place to Work® πιστεύει ότι οι οργανισμοί που χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αναγνώρισης και ανταποδίδουν την προσωπική συνεισφορά δημιουργούν κουλτούρα εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει θεαματικά τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Μέσα από την παρατήρηση και τη μελέτη των καλύτερων εργασιακών περιβαλλόντων στον κόσμο, έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη εμπιστοσύνης είναι το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης. Αυτό ισχύει για όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από την εθνική κουλτούρα, τον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται, το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, το μέγεθος ή τα χρόνια λειτουργίας τους.

Η περισσότερο γνωστή υπηρεσία του Great Place to Work®, σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, είναι  η σύνταξη της ετήσιας λίστας Best Workplaces. Συγκεκριμένα, τo 2002 η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέθεσε στο Great Place to Work®, με έδρα τις ΗΠΑ, τη δημιουργία μιας λίστας εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, χρηματοδοτώντας την έρευνα σε 15 κράτη-μέλη της, ως μέρος της στρατηγικής της για επιχειρηματική ανάπτυξη και δημιουργία επιθυμητών εργασιακών χώρων σε όλη την Ευρώπη. Τη χρονιά εκείνη, την έρευνα ανέλαβε στην Ελλάδα το ALBA Graduate Business School, ακαδημαϊκός συνεργάτης του Ινστιτούτου μέχρι και σήμερα, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το Great Place to Work® Hellas.

Φέτος λοιπόν, είναι η 15η χρονιά που η λίστα με τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος δημοσιεύεται στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια της έκδοσης «εθνικών λιστών», συντάσσονται οι περιφερειακές λίστες, με τη λίστα Best Workplaces Europe, που περιλαμβάνει τις 100 καλύτερες εταιρείες αναφορικά με το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ευρώπη, να έχει φιλοξενήσει αυτά τα χρόνια πολλές αξιόλογες εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα -είτε ελληνικές είτε πολυεθνικές με θυγατρικές στη χώρα μας. Είχαμε μάλιστα τη μεγάλη χαρά και τιμή, δύο εξ αυτών να καταταχθούν στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας και να μας κάνουν υπερήφανους, η Colgate Palmolive Hellas το 2006 και η Piscines Ideales το 2009. Οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξη της ελληνικής εταιρείας σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., για 4 συνεχόμενες χρονιές στη λίστα των επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη!

Πρόσφατα, το Great Place to Work® δημιούργησε το Great Practices FORUM, έναν σύνδεσμο για διευθυντικά στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου μέσα από τακτικές συναντήσεις και επισκέψεις σε επιλεγμένες για τις πρακτικές τους επιχειρήσεις, έχουν την ευκαιρία να ανταλλάσσουν απόψεις και να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα καλύτερα παραδείγματα και τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές πρακτικών και πολιτικών, αντλώντας έμπνευση αναφορικά με τη διαχείριση των ανθρώπων τους. Στόχος είναι, τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις να γνωρίσουν από κοντά μια ευρύτερη γκάμα εφαρμοσμένων καλών πρακτικών, να κατανοήσουν πλήρως τη διαδικασία υλοποίησής τους, να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τα οφέλη, τα κόστη, τις δυσκολίες και να υιοθετήσουν κάποιες που τους ταιριάζουν και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν τις δικές τους.

Το Great Place to Work®, έχοντας πίσω του 30 χρόνια έρευνας, ανάλυσης και μελέτης για τους παράγοντες που  κάνουν ένα εργασιακό περιβάλλον να ξεχωρίζει, λειτουργεί σήμερα σε 51 χώρες και στις έξι ηπείρους.

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.greatplacetowork.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή