Ερντογάν: Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή εάν κριθεί αναγκαίο

Ερντογάν: Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή εάν κριθεί αναγκαίο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στα εγγόνια του ναζισμού και του φασισμού καλεί τους Τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τους τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να αψηφήσουν τα «εγγόνια του ναζισμού» και να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτόν τον μήνα.

«Μ' αυτή την αποφασιστικότητα, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε τρεις ή τέσσερις ευρωπαίους φασίστες […] να βλάψουν την τιμή και την υπερηφάνεια αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε οπαδούς του στην πόλη Ριζέ (Ριζούς) της Μαύρης Θάλασσας, από την οποία κατάγεται η οικογένειά του.

Καλώ τους αδελφούς και τις αδελφές μου που ψηφίζουν στην Ευρώπη να δώσουν την αρμόζουσα απάντηση σ' αυτούς που επιβάλλουν αυτή τη φασιστική καταπίεση και στα εγγόνια του ναζισμού».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επανεξέταση της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την θανατική ποινή εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Αυτό δεν θα αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως δεν με νοιάζει τι λένε ο Χανς, ο Τζορτζ ή η Χέλγκα, με νοιάζει τι λένε ο Χασάν, ο Αχμέτ, ο Μεχμέτ, η Αϊσέ και η Φατμά. Με νοιάζει τι λέει ο Θεός. Αν είναι απαραίτητο, θα θέσουμε κι αυτό το ζήτημα σε ένα άλλο δημοψήφισμα», δήλωσε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή