Ρωσία: 11 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση – Αναγνώρισαν «βομβιστή – καμικάζι»

Ρωσία: 11 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση – Αναγνώρισαν «βομβιστή – καμικάζι»

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα νεκροί και πενήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Ρώσο κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε εντός του συρμού και ήταν γεμάτος με μεταλλικά σφαιρίδια, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Ολοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.

Ρωσική Εισαγγελία: τρομοκρατική η επίθεση

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπός της, Αλεξάντρ Κουρενόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».

Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό και εξουδετέρωση και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού.

Το ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας, άλλωστε, είχε σημειώσει νωρίτερα και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της έκρηξης βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολή, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τις εκρήξεις στην Αγία Πετρούπολη.

«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει.

«Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές», προσθέτει.

Παράλληλα, το υπουργείο, μέσω ανάρτησής του στο Τwitter, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη Ρωσία, λέγοντας: «Είμαστε δίπλα στο ρωσικό λαό στις δύσκολες αυτές στιγμές μετά την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή