Συμφωνία δήμου – ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

Συμφωνία δήμου – ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδίζει έδαφος η προώθηση επενδυτικών τουριστικών σχεδίων που συνδυάζουν την κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υψηλών κατηγοριών για τη διαμονή των επισκεπτών και τη λειτουργία μαρινών για την παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού σε πολυτελή σκάφη.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε τουριστικά συγκροτήματα όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Sani Resort και το Πόρτο Καρράς. Για παράδειγμα, στον διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αλίμου προκρίθηκε να δοθεί η δυνατότητα στον επενδυτή δημιουργίας και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στον χερσαίο χώρο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον του ομίλου Σαββίδη για τη δημιουργία μαρίνας έμπροσθεν του ξενοδοχείου Macedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Ο όμιλος έχει, ήδη, καταρτίσει ένα προκαταρκτικό αναπτυξιακό σχέδιο για την υλοποίηση του έργου εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αλίμου και του ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε σχέση με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας στην περιοχή. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις. Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ενημέρωσε σχετικά το δημοτικό συμβούλιο ότι «έπειτα από μακρά και εντατική συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης ώστε και η επένδυση στη μαρίνα Αλίμου να προχωρήσει και τα δικαιώματα του δήμου στον χώρο να προστατευθούν». Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύει αύριο να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη αυτή έπειτα από μεγάλη περίοδο καθυστερήσεων, προστριβών και προβλημάτων.

Στη συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παραμονή του δημοτικού κολυμβητηρίου στη θέση που βρίσκεται σήμερα εντός του περιβάλλοντος χώρου της μαρίνας. Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ για να παραμείνει το κολυμβητήριο θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση της ήδη θεωρημένης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επιπλέον, θα ενημερώσει τους διαγωνιζόμενους κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την εξασφάλιση σημείου πληροφόρησης των τουριστών εντός της μαρίνας, η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο. Παράλληλα, στην περιοχή της μαρίνας σχεδιάζεται και η δημιουργία υδατοδρομίου. Με αφορμή τα έργα αναβάθμισης που θα υλοποιηθούν στη μαρίνα, ο δήμαρχος θα προωθήσει μία σειρά δράσεων προκειμένου να αναδειχθεί το τουριστικό προφίλ του δήμου, ο οποίος διαθέτει παραλιακό μέτωπο 12 χλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή