Plan Vita: Delivery αλλά βιολογικά

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά vegan γλυκά χωρίς τύψεις, αλλά και κάποια νόστιμα πιάτα και vegetarian επιλογές, όλα φτιαγμένα με βιολογικά υλικά και τη φροντίδα της ομάδας του παντοπωλείου Βιομελισσάνθη.

Η θέση: Εξυπηρετεί με delivery τις περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής.

Η ατμόσφαιρα: Μια ευρύχωρη κουζίνα που λαμποκοπάει από καθαριότητα, τακτοποιημένα ράφια με κουζινικά και βιολογικές πρώτες ύλες. Λειτουργικότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια. Δεν υπάρχουν κρυφά συρτάρια ή ντουλάπια με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.

Το φαγητό: Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και γλυκά, με μειωμένο αλάτι και ζάχαρη αντίστοιχα. Αρκετά vegan και vegetarian πιάτα, αλλά και επιλογές σε κρέας και ψάρι. Καθημερινά βρίσκουμε επιλογές από 3 φαγητά και 5 γλυκά. Η ιδέα ανήκει στην ομάδα του καλό βιολογικού παντοπωλείου του Γέρακα κι η εκτέλεση στον σεφ Νίκο Παραστατίδη, που δημιουργεί τις συνταγές κι εκτελεί τα πιάτα σε στενή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια του Βιομελισσάνθη, Δήμητρα Μαγκλάρα.

«Δεν είναι οργανωμένη η αγορά των ελληνικών βιολογικών προϊόντων που απευθύνονται στην «μαζική» εστίαση, κι αυτό μας δυσκολεύει γιατί μας ανεβάζει το κόστος και ταυτόχρονα δεν μας εξασφαλίζει συνέπεια, αλλά και γιατί μας εμποδίζει να έχουμε αποκλειστικά ελληνική πρώτη ύλη όπως θα επιθυμούσαμε» εξηγεί η Δήμητρα. Ωστόσο η πρώτη ύλη τους είναι δοκιμασμένη πολλάκις αφού έχει τεσταριστεί στην διάρκεια των χρόνων που λειτουργεί η Βιομελισσάνθη.

Plan Vita: Delivery αλλά βιολογικά-1

Τα ψωμιά που χρησιμοποιούν είναι του Μαθιουδάκη και του Betty’s Bakery, τα κρεατικά από τον Εύμαιο, τη Biogreco και τη φάρμα Προδρομίτη, ο σολομός που αγοράζουν τρέφεται με κόκκινες γαρίδες σε κανάλι της Νορβηγίας και είναι πολύ λιγότερο λιπαρός από άλλους που βρίσκουμε στην αγορά. Φτιάχνουν δικούς τους ζωμούς λαχανικών και πλάθουν ωμοφαγικά τυριά με ξηρούς καρπούς. Οι πιο πολλές συνταγές παρασκευάζονται a la minute (την ώρα της παραγγελίας), δεν τηγανίζουν αλλά σοτάρουν ελαφρώς με λίγο λάδι και νερό, δεν χρησιμοποιούν φούρνο μικροκυμάτων, δεν πετάνε φαγητό αλλά κάνουν εβδομαδιαία συσσίτια για άπορες οικογένειες. Πλούσιες και χορταστικές οι μερίδες τους.

Plan Vita: Delivery αλλά βιολογικά-2

Δοκιμάσαμε καλοφτιαγμένη σούπα νταλ με φάβα, κεχρί και ινδικά μπαχαρικά, μια νόστιμη μπολονέζ με κόκκινες φακές και vegan παρμεζάνα, ρεβύθια μαγειρεμένα με μαροκινά μπαχαρικά, χουρμάδες, cranberry, κουνουπίδι και κινόα, και κάτι καλοφτιαγμένα wraps με μανιτάρια, vegan μαγιονέζα και vegan τυρί. Δυνατό χαρτί τα γλυκά τους που φτιάχνονται με ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι αγαύης, εκ των οποίων ξεχωρίσαμε δυο vegetarian, σούπερ γλυκά: τη φοβερή, πλούσια και φουλ σοκολατένια τάρτα με τραγανή ζύμη, σοκολάτα και αμύγδαλο και την εξίσου λαχταριστή μηλόπιτα apple crumble με κράνμπερις και αλεύρι ολικής άλεσης.

Ο λογαριασμός: Κυρίως πιάτα 7-11€, wraps και σάντουιτς από 4 €, γλυκά από 2 €.

Η κάβα: Μπορεί κανείς να παραγγείλει τα βιολογικά ανθρακούχα αναψυκτικά της εγγλέζικης Whole Earth σε διάφορες γεύσεις, ελαφριά, χωρίς ζάχαρη, με χυμό μήλου για γλυκαντικό.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00-16.00, ενώ ορισμένα από τα γλυκά τους πωλούνται και στο παντοπωλείο τους. Oι περιοχές που εξυπηρετούν για το μεσημεριανό menu είναι: Αγ. Παρασκευή, Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Χαλάνδρι, Κάντζα, Παιανία, Σπάτα, Βουτζάς, Ραφήνα, Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια.

Plan Vita,

Πιερίας 5, Γέρακας,

Τ/210-66.11.724.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή