Αλλη μία συνεδρίαση χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

Αλλη μία συνεδρίαση χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό αναμονής και συναλλακτική καχεξία χαρακτήρισαν και τη χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Αφαντοι οι επενδυτές, αφού δεν αναλαμβάνουν επενδυτικό ρίσκο όσο εκκρεμεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. Το αποτέλεσμα ήταν ο τζίρος των συναλλαγών να παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, στα 34,278 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,13% και έκλεισε στις 666,44 μονάδες. Στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) συνεχίστηκε η υποχώρηση των τιμών των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ανήλθε στο 6,95%, με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να διαπραγματεύεται στο 7,72% και του ετήσιου κρατικού ομολόγου να κυμαίνεται στο 8,60%. Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου ανήλθε στις 670 μονάδες βάσης από 655 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου. Το ομόλογο του ΟΠΑΠ διαπραγματεύθηκε με απόδοση 3,33% στην τιμή των 100,40 λεπτών του ευρώ.

Στην αγορά των μετοχών, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,37%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ο ΟΠΑΠ (1,36%), η Grivalia (1,10%) και η Jumbo (1,07%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν η Βιοχάλκο (-3,30%), η Τράπεζα Πειραιώς (-2,38%) και η Εθνική Τράπεζα (-2,05%).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι με χθεσινή απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής των «Πλαστικών Κρήτης». Η αιτία ήταν ότι πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης εμφανίστηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός εντολών πώλησης (5.000 τεμάχια στο limit down -10%), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό εντολών αγοράς (700 τεμάχια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή