Κύπρος: Υπεγράφη η συμφωνία με Exxon Mobil και Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Κύπρος: Υπεγράφη η συμφωνία με Exxon Mobil και Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του 2018 θα πραγματοποιηθεί διερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη σημερινή υπογραφή με εκπροσώπους των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum του συμβολαίου εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαιρέτισε τη δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο 10, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της Exxon έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία λέγοντας ότι συνολικά στα 3 τεμάχια που παραχωρήθηκαν θα πραγματοποιηθούν 12 ερευνητικές γεωτρήσεις συνολικά στα τεμάχια 6, 8 και 10.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Exxon 'Αντριου Σουίγκερ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν κατ'αρχήν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες για να προσδιοριστούν οι καλύτερες τοποθεσίες για γεωτρήσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum, Σαάντ Σιερίντα Αλ Γκάαπι, δήλωσε στο AP ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η περιοχή όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις να διαθέτει υδρογονάνθρακες.

Τα συνολικά έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία από τις υπογραφές των συμβολαίων ανέρχονται στα 103,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή