Μέτρα σε δόσεις ή εφάπαξ το 2019; Το σχέδιο συμφωνίας για άρση του αδιεξόδου στην αξιολόγηση

Μέτρα σε δόσεις ή εφάπαξ το 2019; Το σχέδιο συμφωνίας για άρση του αδιεξόδου στην αξιολόγηση

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σχέδιο συμφωνίας, με σκοπό να επιτευχθεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα συζητηθεί  στο Εurogroup τη Παρασκευής.

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες της Κ, στο τραπέζι πλέον ένα σχέδιο συμφωνίας και ο τρόπος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των προηγούμενων ημερών ως προς το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το σχέδιο που συζητήθηκε χθες περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019 και ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό τομέα. Όμως σε περίπτωση που οι προβλέψεις για το 2018 δεν βγουν αληθινές και η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, τότε τα μέτρα στο σύνολο τους (1% του ΑΕΠ ασφαλιστικό και 1% του ΑΕΠ φορολογικό) θα τεθούν σε εφαρμογή όλα μαζί από το 2019.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται να συνεχιστούν οι συνομιλίες εξ αποστάσεως από τις βάσεις των θεσμών μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό να παρουσιαστεί το παραπάνω σχέδιο κατά την διάρκεια του Eurogroup της Παρασκευής και να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή